Το Λιβάδι τίμησε τη μνήμη του Αγίου Προκοπίου

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2023 15:20

«Αγρευθείς ουρανόθεν προς την ευσέβειαν, κατηκολούθησας χαίρων ώσπερ ο Παύλος Χριστώ, των Μαρτύρων καλλονή Μάρτυς Προκόπιε. Όθεν δυνάμει του Σταυρού, αριστεύσας ευκλεώς, κατήσχυνας τον Βελίαρ. Ου της κακίας ατρώτους, σώζε τους πόθω σε γεραίροντας».
«Τω ζήλω Χριστού, τω θείω πυρπολούμενος, και εν τω Σταυρώ, τω τιμίω φρουρούμενος, των εχθρών το φρύαγμα, και τα θράση καθείλες Προκόπιε, και την σεπτήν Εκκλησία νύψωσας, τη πίστει προκόπτων, και φωτίζων ημάς».


Και το γραφικό Λιβάδι Ολύμπου και η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος τίμησαν και φέτος τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Προκοπίου, μέσα σε ατμόσφαιρα θείας κατάνυξης και με την παρουσία δεκάδων πιστών και προσκυνητών, αλλά και επισκεπτών στην ιστορική Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου, εκεί όπου φυλάσσεται η Κάρα του Αγίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορική Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Τιτάρου, απέναντι από τον Όλυμπο και κάτω από το Λιβάδι, σε υψόμετρο 1.000 περίπου μέτρων.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος με τον ιερέα - προϊστάμενο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιβαδίο υπ. Ιωάννη Χατζή και με την παρουσία της γυναικείας αδελφότητας του μοναστηριού.
Στο Θείο Κήρυγμα, ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Βησσαρίων απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα με μεστό λόγο, αναφέρθηκε στην πολυκύμαντη ζωή του τιμώμενου Μεγαλομάρτυρος Αγίου και στα φρικτά μαρτύρια που υπέστη, στέλνοντας μηνύματα θυσίας, πίστης, αφοσίωσης και αγάπης προς τον Θεό. «…Ο χριστιανός, όπως ο Μεγαλομάρτυρας Προκόπιος, αξίζει να θυσιάσει την άνεση και τη βολή αυτής της ζωής με αντάλλαγμα την απάντηση στην κλήση του Θεού προς τον καθένα προσωπικά», υπενθύμισε με νόημα. Ο Άγιος Προκόπιος, πολέμιος των ειδώλων, υπέμενε με πολύ μεγάλη καρτερία τα βασανιστήρια και μάλιστα κατάφερνε να τα ξεπερνά με τη βοήθεια του Θεού.
Ανάμεσα στις παρουσίες: αυτοδιοικητικοί της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί επισκέπτες προσκυνητές που βρέθηκαν στην ιστορική Μονή για να προσκυνήσουν την Κάρα του τιμώμενου Αγίου.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass