Πανηγυρική συνεδρίαση για την απελευθέρωση της Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2014 23:51 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:35

Με κατάθεση στεφάνων, αύριο το πρωί, στο Ηρώο της πόλης και με εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη το βράδυ, ολοκληρώνονται αύριο οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Λαρισαίων, με αφορμή την 70η επέτειο της Απελευθέρωσης της Λάρισας μετά από τρισήμισι χρόνια γερμανικής κατοχής, στις 23 Οκτωβρίου 1944.

Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων ήταν ενταγμένη και η πανηγυρική συνεδρίαση, απόψε, του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας όπου εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στις δύσκολες ημέρες της Γερμανικής κατοχής αλλά και στα μηνύματα της εθνικής αντίστασης.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημ. Τάχου σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως οι εκδηλώσεις του δήμου γίνονται για να «αποτίσουμε τιμή και μνήμη σε όλους αυτούς που αγωνίσθηκαν, έχυσαν το αίμα τους, έδωσαν και τη ζωή τους για να ζήσουμε ελεύθεροι σε μια πόλη που δοκιμάσθηκε σκληρά από τα Ιταλικά και Γερμανικά στρατεύματα, από το Μεγ. Σάββατο 19 Απριλίου του ’41 έως τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου του ’44 που οι καβαλάρηδες του ΕΛ.ΑΣ. με τον Μίμη – Τάσο Μπουκουβάλα και τον Κασσάνδρα, μπαίνουν στη Λάρισα από την παλιά οδό Βόλου, σημερινή 23ης Οκτωβρίου».

 Ακολούθησαν ομιλίες εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων, επικεφαλής και εκπροσώπων παρατάξεων, του αντιδημάρχου Γ. Σούλτη αλλά και εκπροσώπων φορέων.  

ΣΗΜΕΡΑ

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Πέμπτη όπου, στις 11 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου προσκεκλημένων, φορέων, μαθητών, πολιτών. Με τη Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, οι συγκεντρωμένοι θα μετακινηθούν στο Ηρώο όπου θα τελεστεί τρισάγιο, θα κατατεθούν στεφάνια και θα μιλήσει ο δημοτικός σύμβουλος Απ. Σουρλατζής.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, εκδήλωση που περιλαμβάνει , ομιλία για το ιστορικό της ημέρας από την αντιπρόεδρο της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα -Περίφανου, προβολή ψηφιακού φωτογραφικού υλικού «Απελευθέρωση της Λάρισας» από τον ερευνητή της φωτογραφίας Μανώλη Κασιμάτη, ανάγνωση κειμένων από το βιβλίο του Μίμη Τάσου Μπουκουβάλα «Το αντάρτικο ιππικό της Θεσσαλίας» (θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου και Θεοδώρα Μουκούλη) και εμφάνιση Συμφωνικής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, υπό την καθοδήγηση του Κορνήλιου Μπουγιούκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass