Σε «συμπαράταξη» καλεί το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2014 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:35

 

Σε συμπαράταξη με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που προγραμματίζεται για την 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα καλούν οι αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει ενότητα.

Συγκεκριμένα , έπειτα από Γενική Συνέλευση σε ανακοίνωση του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Ως αντιπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων έχουμε χίλιους-δυο λόγους να επιλέξουμε το δρόμο του οργανωμένου, σχεδιασμένου, παρατεταμένου αγώνα και να συμπαραταχθούμε με τα 709 μέχρι σήμερα  εργατικά κέντρα ομοσπονδίες,  συνδικάτα, σύλλογοι, σωματεία  και μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος που ανταποκριθήκανε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να συμμετέχουν στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1 Νοέμβρη 12 η ώρα στο Σύνταγμα, κι αυτό γιατί: Η επίθεση δυναμώνει!

Καταργούν υπηρεσίες και κλάδους, απολύουν συναδέλφους, τσακίζουν δικαιώματα, ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, νέο μισθολόγιο, απολύουν εργαζόμενους με σταθερά εργασιακά δικαιώματα και προσλαμβάνουν με ελαστικές μορφές εργασίας 2μηνα 5μηνα 8μηνα με μισθούς 400 και 500 ευρώ, ιδιωτικοποιούν αρμοδιότητες, ξεπουλούν δημόσια περιουσία, υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.

Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, υπάλληλοι των δήμων,  για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική αποφασίζουμε να πορευτούμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass