ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ

Συνεχίζει με νέα διετία ο Λάζ. Μακρής

* Επικυρώθηκε από τη Βουλή ο επαναδιορισμός του

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:35

 

Για άλλα δύο χρόνια στο τιμόνι της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει ο νυν διοικητής της κ. Λάζαρος Μακρής μετά την επικύρωση χθες από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (κατά πλειοψηφία) του επαναδιορισμού του, ο οποίος ήταν αναγκαίος καθώς η θητεία των διοικητών των ΥΠΕ είναι διετής.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές ο κ. Λαζ. Μακρής ανέδειξε τα εξής τέσσερα βασικά στοιχεία της μέχρι τώρα θητείας του στην 5η ΥΠΕ:

-«Διασφαλίσαμε τις πιστώσεις για να λειτουργούν εύρυθμα τα νοσοκομεία.

-Παρά το μελαγχολικό τοπίο εκείνων των χρόνων ότι «θα κλείσουν νοσοκομεία και κλινικές», η πραγματικότητα είναι ότι κανένα νοσοκομείο και καμία κλινική δεν έκλεισαν και ουδείς εργαζόμενος απολύθηκε. Αντίθετα, προσθέσαμε στο δυναμικό τους σχολικούς φύλακες (σ.σ. εργάζονται ως τραυματιοφορείς), γίναμε δηλαδή φορείς υποδοχής νέου προσωπικού.

-Η αλήθεια είναι ότι οι συνταξιοδοτούμενοι δεν αντικαθίστανται εύκολα, ωστόσο επιτέλους ξεπαγώνουν οι παγωμένες από το 2011 προσλήψεις 93 μόνιμων ιατρών. Παράλληλα, πρόκειται να προσληφθούν 90 επικουρικοί ιατροί στα νοσοκομεία και ισάριθμοι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.500 μόνιμων ιατρών και 2.500 μόνιμων νοσηλευτών – νοσηλευτριών στα νοσοκομεία όλης της χώρας το 2015.

-Η δέσμευσή μας για αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του ΕΣΥ έγινε πράξη χάρις και στην ειδική ομάδα που συστήσαμε. Μάλιστα έχουμε κάνει τόσες πολλές εντάξεις και προτάσεις στο ΕΣΠΑ που ξεπεράσαμε το πλαφόν (overbooking)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass