Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Η επιτυχία της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2014 19:41 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:37

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)

Μια σημαντική παρέμβαση κάνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου συμβάλλοντας μαζί με τον Δήμο στην  προώθηση της φιλοσοφίας της ανακύκλωσης των απορριμμάτων  μέσα από το σχετικό πρόγραμμα που υλοποιείται.

Έτσι, ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου με επιστολή του προς όλους τους συναδέλφους εμπόρους και επαγγελματίες  σημειώνει  ότι σε  συνεργασία με την Δημοτική Αρχή από την πρώτη  στιγμή , έθεσε  σε προτεραιότητα  ένα από  τα  σημαντικότερα ζητούμενα  της σύγχρονης  κοινωνίας ,  την  προστασία  του  περιβάλλοντος  και  την  ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
  Τονίζει επίσης  ότι η επιτυχία, της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων μας και συνεχίζει:
    « Συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια για  σωστή  ανακύκλωση  των  συσκευασιών:
Στους  μπλε κάδους πετάμε  μόνο  τα ανακυκλώσιμα  υλικά  συσκευασίας  ( χαρτί, πλαστικό,   γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρος).
    Ο πρόεδρος κ. Τάσος Ψύρρας και η διοίκηση του συλλόγου στην επιστολή τους επιστολή αναφέρουν ότι αυτή έχει σκοπό να ενημερώσει και να αναφερθεί στον τρόπο που πρέπει να πετιούνται τα χαρτοκιβώτια στους κάδους ανακύκλωσης.

Κάθε μεσημέρι, αλλά και τα βράδια , τις ημέρες που η αγορά λειτουργεί , η εικόνα  στο κέντρο είναι τραγική. «Σε κάθε σημείο που υπάρχει κάδος ανακύκλωσης όταν λειτουργεί η αγορά , υπάρχουν διάσπαρτα ή στοιβαγμένα  χαρτοκιβώτια έξω από τους κάδους. Η κατάσταση είναι απίστευτη και η εικόνα της πόλης άθλια».Ειδικά το σαββατοκύριακο.
     Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, ζητώντας τη συμβολή στην κατεύθυνση συμμόρφωσης των επαγγελματιών αναφέρει ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πια αντί να τα πετάμε έτσι όπως είναι, να τα συμπιέζουμε, να τα τσαλακώνουμε απλά, και να τα πετάμε μέσα στους κάδους γιατί  πέρα από το αισθητικό πρόβλημα υπάρχει και το ουσιαστικό.
    «Όταν αφήνουμε έξω από τους κάδους τα χαρτόκουτα στον πρώτο αέρα γεμίζουν δρόμοι και πεζοδρόμια, ενώ στην πρώτη βροχή όπως είναι φυσικό το χαρτί λιώνει και παρασύρεται με αποτέλεσμα να φρακάρουν πολλές φορές τα φρεάτια όμβριων υδάτων και να δημιουργούνται προβλήματα»

Σας  καλούμε να κάνουμε από σήμερα την ανακύκλωση καθημερινή μας συνήθεια  και τρόπο  ζωής  για  να  παραδώσουμε στα παιδιά  μας  έναν καλύτερο  και  ασφαλέστερο τόπο.

Μην ξεχνάτε ότι η ανακύκλωση είναι ανταποδοτική».

Τέλος, το αυτοκίνητο της ανακύκλωσης περνά κάθε Δευτέρα -Τετάρτη και Παρασκευή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass