ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΔΕΣΚΑΤΗ:

Ο ελληνισμός γιορτάζει το Πάσχα του Καλοκαιριού

Η σκέψη μας στον αδίκως φυλακισμένο ελληνορθόδοξο Δήμαρχο Χειμάρρας

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2023 13:30

«Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αποτελεί για τον απανταχού Ελληνισμό το «Πάσχα του Καλοκαιριού». Η Παναγία στη συνείδηση του Έλληνα ταυτίζεται με την υψηλή σκέπη που παρέχει προστασία σε κάθε κρίσιμη στιγμή του ατομικού και του συλλογικού μας βίου. Με την «ευχή της Παναγίας» ξεκινούμε κάθε δύσκολο έργο μας, βέβαιοι ότι με τη δική Της βοήθεια θα επιτύχουμε τον στόχο μας». Τα παραπάνω δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Ο Θεσσαλός πολιτικός που συμμετείχε στον εσπερινό που τελέστηκε στην ιστορική Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Βουνάσσας στην Παλιουριά Δεσκάτης, σημείωσε ότι «τα αισθήματα του θρησκευτικού δέους που αισθάνεται ο προσκυνητής σε γωνιές της ελληνικής γης, όπως εδώ στο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας Βουνάσσας, με ανοιχτές τις πληγές από τη φθορά του χρόνου, δεν μπορούν εύκολα να αποδοθούν με λόγια. Η τέλεση του εσπερινού σε αυτόν τον ιστορικό χώρο, εν μέσω της πανέμορφης ορεινής φύσης, αποκτά ομολογουμένως πιο κατανυκτική διάσταση. Όποιος έχει την τύχη να βιώσει αυτή την εμπειρία μπορεί να αντιληφθεί και τους λόγους που η Ορθοδοξία ταυτίστηκε με τον ελληνισμό και του προσέδωσε την εσωτερική ισχύ για να παραμείνει όρθιος στη μακρά νύχτα της σκλαβιάς, αλλά και να αποτινάξει εν τέλει τον ζυγό της δουλείας, διεκδικώντας την ελευθερία του.
Συγχαρητήρια πολλά σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πανήγυρη και την τήρηση των εθίμων».

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ «ΡΟΤΑ»
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε, επίσης, ότι «η επισήμανση πως οι προκλήσεις της εποχής μας είναι μεγάλες συνιστά κοινό τόπο για όλους τους πολίτες. Ταυτόχρονα, όμως, σχεδόν καθολική είναι η επιθυμία, ή, ορθότερα, η απαίτηση για ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς, που θα φέρουν την πατρίδα μας σε υψηλότερο επίπεδο λειτουργίας του κράτους αλλά και κοινωνικής ευημερίας. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτός ο κοινός πόθος, που θα κάνει τους Έλληνες υπερήφανους για την χώρα τους. Ιδιαίτερα σήμερα η σκέψη μας είναι στον αδίκως φυλακισμένο ελληνορθόδοξο Δήμαρχο Χειμάρρας, στη Βόρειο Ήπειρο, Φρέντι Μπελέρι. Δυστυχώς, στην Αλβανία, η έννοια του κράτους δικαίου καταπατάται βάναυσα στο όνομα των άνομων οικονομικών συμφερόντων που υποβλέπουν τις περιουσίες των Ελλήνων της Χειμάρρας, αλλά και της ευθείας καταστρατήγησης των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η αλβανική ηγεσία οφείλει να αλλάξει «ρότα» και να συμπεριφερθεί με τρόπο που συνάδει σε κράτος που επιθυμεί να εισέλθει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, απελευθερώνοντας άμεσα τον δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας. Σε διαφορετική περίπτωση, ας γνωρίζουν ότι ο δρόμος της ενταξιακής τους πορείας προς την ΕΕ θα παραμείνει κλειστός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της Αλβανίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass