Μηνύματα αιρετών για τη γιορτή της Παναγίας

Με ευχές για υγεία, δημιουργία, πρόοδο και κοινωνική προκοπή

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2023 13:40

Η Παναγιά Μητέρα, οδηγός σωτηρίας και ελπίδας για όλους, τονίζει σε μήνυμά της για τη Κοίμηση της Θεοτόκου η βουλευτής Λίτσα Λιακούλη. Ανάλογα και μηνύματα αιρετών το νομού Λάρισας.

Ειδικότερα:
Μήνυμα για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, απηύθυνε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:
«Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμούμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου, το τέλος της επίγειας ζωής της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας όλων των μητέρων, όπου στο πρόσωπό Της συναντάμε την άδολη αγάπη, τη φροντίδα, τη συγχώρεση και τη δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις δοκιμασίες της ζωής.
Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, με συνεχείς κρίσεις και δοκιμασίες. Η καθημερινότητά μας, σημαδεύεται από πολλούς πειρασμούς και η ανθρώπινη αδυναμία αποκαλύπτεται σε κάθε δυσκολία. Στην απεγνωσμένη αναζήτησή μας για βοήθεια, η Παναγία είναι η μεγάλη Μάνα, στην οποία απευθυνόμαστε για παρηγοριά, με την παράκληση για τη συνδρομή Της στον πόνο, την αρρώστια, τη δυστυχία και κάθε μας ανάγκη.
Σήμερα, η Αγία Της χάρη και ευλογία, αναδεικνύεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ, η πυξίδα της ζωής μας, για μια πορεία με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με έμπνευση και καθοδήγηση, με επιμονή και υπομονή, με αλληλεγγύη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αλλά και με καρτερικότητα και πίστη στον ενάρετο αγώνα.
Δεν λησμονούμε ότι για την πατρίδα μας, κάθε γιορτή της Παναγίας φέρει και εθνική διάσταση, καθώς Εκείνη υπήρξε πάντοτε «η Υπέρμαχος Στρατηγός» του Ελληνισμού, στους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας για τη Λευτεριά του Τόπου μας. Χρόνια Πολλά σε κάθε Μαρία, Παναγιώτη, Παναγιώτα, Δέσποινα και όσους γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο την ονομαστική τους εορτή. Εύχομαι η Παναγιά μας, να πρεσβεύει για όλους, να φωτίζει πάντα την πορεία της Ελλάδας μας, αλλά και να απαλύνει τον υπέρτατο πόνο της μητέρας του Μιχάλη και κάθε μάνας, που χάνει από την αγκαλιά της το παιδί της».

ΜΗΝΥΜΑ Γ. ΜΑΝΩΛΗ
Το μήνυμα του δημάρχου Τεμπών Γιώργου Μανώλη για τη Θεομητορική Εορτή του Δεκαπενταύγουστου, αναφέρει: Ο Δεκαπενταύγουστος ή το Πάσχα του Καλοκαιριού, όπως έχουμε συνηθίσει να τον αποκαλούμε, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας μας.
Είναι η γιορτή που τιμάμε τη μητέρα του Θεανθρώπου, την Παναγία, στο πρόσωπο της οποίας τιμώνται η Εκκλησία μας, κάθε μάνα και κατά συνέπεια κάθε οικογένεια.
Στην Παναγία μας, τη Μητέρα της Ζωής, ειδικά στις μεγαλύτερες προκλήσεις του, ο λαός μας συνεχίζει να ακουμπά τον πόνο, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις προσευχές του. Αυτό κάνουμε και σήμερα.
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που πανηγυρίζεται στα μικρά και μεγάλα προσκυνήματα του Δήμου Τεμπών, αποτελεί ταυτόχρονα μια μοναδική ευκαιρία για κάθε πιστό, μια ευκαιρία να αναλογιστούμε και να διαπιστώσουμε την αδιάψευστη αλήθεια που διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη μας: Ότι με τη βοήθεια και τη δύναμη της Παναγίας μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η Παναγία μας με τη Ζωή και την Κοίμησή Της, μας διδάσκει την ταπείνωση και την άδολη αγάπη. Την αμέριστη φροντίδα προς τον Υιό της, Ιησού Χριστό και τα βάσανα που πέρασε αγόγγυστα και σιωπηλά προς το Γολγοθά Του.
Ας παραδειγματιστούμε και εμείς οι άνθρωποι από τον βίο Της και την ταπεινότητά Της και ας προσευχηθούμε να είμαστε υγιείς και δυνατοί, ώστε να αντιμετωπίζουμε με αξιοπρέπεια και ταπείνωση τον δικό μας Γολγοθά.
Ας προσευχηθούμε για έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας.
Εύχομαι χρόνια πολλά σε όσες συμπολίτισσες και συμπολίτες γιορτάζουν, με υγεία και ευτυχία, προσωπική και οικογενειακή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Η 15η Αυγούστου, μια μέρα αφιερωμένη στην Παναγία-αναφέρει ο δήμαρχος Τυρνάβου Ι. Κόκουρας- αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της εκκλησίας μας και η μεγαλύτερη Θεομητορική γιορτή του ορθοδόξου εορτολογίου. Μία μεγάλη ημέρα για τη Χριστιανοσύνη, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Ημέρα που εμπνέει πίστη και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.
Αυτή τη σπουδαία ημέρα για την ορθοδοξία το μεγάλο ζητούμενο για τον Δήμο μας είναι η ενότητα, η ομοψυχία και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος.
Προχωράμε δυναμικά για τα μεγάλα έργα πνοής και ανάπτυξης που σχεδιάσαμε και ήδη υλοποιούμε.
Προσφέρουμε, παράλληλα, καθημερινά με απτά έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, που έχουν ως απτό αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Ταυτόχρονα, όμως, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε συνδημότη και κάθε συνδημότισσα που το έχει ανάγκη.
Υποδεχόμαστε, λοιπόν, τη μεγάλη αυτή γιορτή με πίστη στο μήνυμά της. Με εμπιστοσύνη στην αξία του τόπου μας και των ανθρώπων του, με πείσμα για προκοπή και ευημερία, με αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το κοινό μας μέλλον.
Άλλωστε, αν κάτι μας δίδαξαν τα τελευταία τέσσερα έτη, είναι πως όλες οι δυσκολίες, οι αντιξοότητες και οι έκτακτες περιστάσεις μπορούν να υπερνικηθούν μέσα από υπομονή, επιμονή, σχέδιο και σκληρή ομαδική δουλειά.
Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε συνδημότη και κάθε συνδημότισσα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!».

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟ
Υγεία, δύναμη και σωφροσύνη εύχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή τη λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης, για την Κοίμηση της Θεοτόκου. Από τα Βλαχοχώρια των Γρεβενών, όπου και βρίσκεται, με την οικογένειά του, για τον Δεκαπενταύγουστο, ο κ. Μαμάκος σημειώνει:
«Σήμερα ξημέρωσε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης.
Τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, της Παναγίας μας, στην οποία προστρέχουμε στις δύσκολες στιγμές μας, για να αντλούμε θάρρος και δύναμη, για κουράγιο και παρηγοριά.
Αντλούμε, ακόμη, ταπεινότητα, σύνεση και σωφροσύνη από τη χάρη Της.
Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα.
Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, φωτεινά και δημιουργικά στους εορτάζοντες και σε όλο τον κόσμο, με υγεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass