Υπόγειο το δίκτυο στον ΤΟΕΒ Δαμασίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2023 13:10

Ένα σημαντικό έργο για τον ΤΟΕΒ Δαμασίου, η υπογειοποίηση αγωγών μήκους 8,5 χλμ., προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΠΑΑ του ΥΠΑΑΤ, ενώ προχωρά σε ένταξη ο εκσυγχρονισμός επιπλέον γεωτρήσεων, με την εγκατάσταση 7 inverter.


Για τα δύο αυτά σημαντικά έργα συζήτησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Δαμασίου, παρουσία της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνιας Δόκου.
Με τη δημοπράτηση του έργου και την κατασκευή του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνεται συνολικά η υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων στον ΤΟΕΒ Δαμασίου, ο οποίος αρδεύει 9.000 στρέμματα και εξυπηρετεί 450 και πλέον αρδευτές. Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου Γιώργος Μανίκας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό του Οργανισμού και συνολικά των κατοίκων της Κοινότητας. «Ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός είναι αρωγός σε κάθε μας αίτημα. Πριν από τέσσερα χρόνια, μέσω του Προγράμματος «Μπαλτατζής» του ΥΠΑΑΤ ολοκληρώθηκε η υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων μήκους 35 χλμ., προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση νερού, ενώ με την εγκατάσταση inverter εξοικονομούμε ρεύμα και κατά συνέπεια χρήματα. Στο Δαμάσι η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομής. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο κ. Αγοραστός ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα μας, όταν ο εγκέλαδος «χτύπησε» το χωριό μας και συνεχίζει να το κάνει μέχρι και σήμερα».
Στο Δαμάσι Δήμου Τυρνάβου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας τα παρακάτω έργα: Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, κατασκευή γέφυρας στην είσοδο του χωριού και αποκατάσταση της γέφυρας στη διασταύρωση ΠΕΟ Τυρνάβου -Ελασσόνας προς Κουτσόχερο, συντήρηση του δρόμου Δαμάσι προς Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων, ανόρυξη κτηνοτροφικών γεωτρήσεων σε διάφορες θέσεις της Κοινότητας, αξιοποίηση γεωτρήσεων, αναβάθμιση του γηπέδου, αντιπλημμυρικά - καθαρισμό ρεμάτων, κ.ά.
Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη τα μέλη της Διοίκησης του ΤΟΕΒ Δαμασίου Γιάννης Γκανάς και Αθανάσιος Κανάτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass