«Αλλαγή φρουράς» στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ. Ολύμπου

ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2023 13:20

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Με τα προβλεπόμενα και όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο, με τις δέουσες τιμές και επισημότητα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η τελετή αλλαγής διοικητού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινών Αγώνων και Χιονοδρομιών (… το γνωστό στους περισσότερους Κ.Ε.Ο.Α.Χ.), στη στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται στα 1.820 μέτρα του Ολύμπου.


Στον Αγιασμό και τη δέηση χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, συλλειτουργούντων του καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου - αρχιμανδρίτη π. Νικάνορος Παπανικολάου και του αρχιμανδρίτη της Μονής π. Νεοφύτου Παπαδημητρίου.
Νέος διοικητής του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. ήδη ανέλαβε ο αντισυνταγματάρχης Σωτήριος Πλιάτσικας που αντικατέστησε τον έως και πρόσφατα διοικητή ταγματάρχη Γρηγόριο Γκάλη (…ήδη μετακινήθηκε σε στρατιωτική μονάδα της Βέροιας). Η τελετή έγινε με την παρουσία του στρατηγού των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, αξιωματικών του Στρατού και της Πυροσβεστικής, αλλά και μελών και φίλων του Χ.Ο.Σ. Σπαρμού Ολύμπου και του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας.
Με σχετική ανακοίνωση, η Ι. Μονή Σπαρμού Ολύμπου εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της στον απερχόμενο διοικητή, ταγματάρχη κ. Γρηγόριο Γκάλη, για την άψογη συνεργασία με την Ι. Μονή και εύχεται στον νέο διοικητή τη βοήθεια και τη δύναμη του Αγίου Θεού.  Δοθείσης αφορμής, να θυμίσουμε ότι το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. βρίσκεται στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση «Νίκη», σε υψόμετρο 1.820 μέτρων.
Οι εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ο.Α.Χ., συνολικής εκτάσεως 100 στρεμμάτων ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). Η έκταση αγοράσθηκε από το Ταμείο το 1973 από τον Οργανισμό Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Εκκλησιαστικής Περιουσίας (ΟΔΔΕΠ). Η όλη περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Εθνικός Δρυμός.

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass