«Ανοιξε την καρδιά σου, άνοιξε την αγκαλιά σου...»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2023 13:30

Παρουσία της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη θα διεξαχθεί η ημερίδα για την Αναδοχή Ανηλίκων. Την ημερίδα διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στο νέο κτίριο της Περιφέρειας (Καλλισθένους και Θεοφράστου) στη Λάρισα.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: Στις 9 προσέλευση, εγγραφές και στις 9.30 θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί: Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός. Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Βασίλειος Πινακάς. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αγλαΐα Ρογγανάκη.    
Η παρουσίαση της ημερίδας θα γίνει από τη διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας Δέσποινα Μάντζαρη: «Ο θεσμός της αναδοχής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» και την κοινωνική λειτουργό και προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κωνσταντίνα Καλέση: «Το θεσμικό πλαίσιο που αντικαθιστά την ιδρυματική φροντίδα».


Θα ακολουθήσουν οι εξής ομιλίες - εισηγήσεις:
Αγγελική Γκουγκουλούδη, εισαγγελέας Ανηλίκων Λάρισας: «Εισαγγελική παρέμβαση στην αναδοχή». Ελένη Απουσίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Αναδοχής και Υιοθεσίας της Διεύθυνσης Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: «Προώθηση του θεσμού της Αναδοχής. Επαγγελματική αναδοχή και αποΐδρυματοποίηση των παιδιών με αναπηρία».
Βασιλική Δοβλατανιώτη, κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη Τμήματος Δομών Κοινωνικής Ένταξης, Απασχόλησης και Ισότητας των Φύλων, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων: «Η αναδοχή ως εναλλακτικός θεσμός παιδικής προστασίας-Παρουσίαση περιπτώσεων». Μαρία Δαλλιού, κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας: «Η πορεία προς την αναδοχή μέσα από περιστατικά νοσηλευόμενων ανηλίκων στο ΠΠΓΝΛ».    
Στις 11.20 θα γίνει συζήτηση με τοποθετήσεις, ενώ στις 12:20 θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με θέμα «η Αναδοχή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - Η δικτύωση και η συνεργασία των Υπηρεσιών» Συντονισμός: Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου, κοινωνική λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Ζωίτσα Ευαγγελινού, κοινωνική λειτουργός του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων: «Η Διαδρομή από την αίτηση έως την αναδοχή».
Κωνσταντίνα Καλέση, κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας: «Συνεργασία φορέων για την αποΐδρυματοποίηση. Εμπειρίες, προκλήσεις, αξιολόγηση του προγράμματος της ανάδοχης φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».
Μαρία Τσουκνίδα, κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας: «Πλαισιώνοντας την ανάδοχη οικογένεια».
Στις 13:40 θα γίνουν βιωματικές αφηγήσεις - εμπειρίες αναδόχων γονέων και στις 14:40 θα ακολουθήσει συζήτηση, τοποθετήσεις, συμπεράσματα και προτάσεις. Σημειώνεται πως μετά το τέλος της ημερίδας θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass