Ανοίγει σήμερα το Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΣΥΝΟΛΙΚΑ 800 ΘΕΑΤΕΣ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΑ ΕΔΩΛΙΑ ΤΟΥ - ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΣΩ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗΣ ΣΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2023 13:06

Ιστορική ημέρα η σημερινή για τη Λάρισα και το Αρχαίο Θέατρό της που ανοίγει τις πύλες του στο κοινό μετά από σιωπή αιώνων. Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, το Α’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας θα υποδεχτεί στα εδώλιά του 800 θεατές που θα παρακολουθήσουν μια ενημερωτική εκδήλωση για την πορεία αποκατάστασής του, αλλά και ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας Βόλου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φρόντισε, για όσους δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν θέση στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου, να τοποθετηθεί γιγαντοοθόνη στη Βενιζέλου ακριβώς απέναντι, προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στη σκηνή του. Παράλληλα, για όσους δεν μπορούν να βρεθούν απόψε στο σπουδαίο αυτό γεγονός, η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του καναλιού YouTube και οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω του link
https://youtube.com/live/-EPyXFpkKrA?feature=share
Αναλυτικότερα όσον αφορά την εκδήλωση, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» διοργανώνουν σήμερα στις 8 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, την εκδήλωση ενημέρωσης για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας Φάση Ε» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2014-2020». Χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας θα παρουσιάσει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη «Συμφωνική Ωδή» που γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση. Είναι εμπνευσμένη από αρχαίες ελληνικές κλίμακες (τρόπους) δωρικό αιολικό και μιξολύδιο, από τη βυζαντινή υμνολογία ήχος πλάγιος δεύτερος, και από την ελληνική λαϊκή παράδοση. Στην κατακλείδα του έργου ακούγεται και το μουσικό θέμα από τον «Επιτάφιο του Σείκιλου», ένα διασωθέν μουσικό κείμενο της αρχαιότητας.
Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, θα παρουσιάσει το μουσικό πρόγραμμα Mare Nostrum-Ένα Ταξίδι στις Μουσικές της Μεσογείου, που ενώνει 23 διαφορετικούς λαούς. Μελωδίες κοινές και πρωτότυπες διασκευές συναντιούνται επί σκηνής αναδεικνύοντας τη συγγένεια των λαών της Μεσογείου μέσα από την κοινή τους γλώσσα, τη μουσική. Ένα μελωδικό καραβάνι που ξεκινάει από την Ανατολή, διασχίζει τα Βαλκάνια, τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και καταλήγει στην Ελλάδα του σήμερα και του χθες, μια Ελλάδα γεμάτη καημούς και φως. Τραγούδι: Ευτυχία Μητρίτσα, Απόστολος Μόσιος. Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι-λάφτα), Αποστόλης Βαλαρούτσος (κιθάρα), Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο), Ανδρέας Παππάς (κρουστά), Σωτήρης Μαργώνης (βιολί), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass