«Βούλιαξε» η Κεντρική πλατεία Αγιάς

*Εκατοντάδες κόσμου στη συναυλία της Γλυκερίας *Μηνύματα εξοικονόμησης του νερού από τους διοργανωτές Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμο και ΔΕΥΑ Αγιάς *Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της 26ης Γιορτής Μήλου και του Αγιώτικου Πανηγυριού

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2023 13:52

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»), Του Νίκου Γουργιώτη

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη από την υπέροχη φωνή μιας εκ των σημαντικότερων και δημοφιλέστερων ερμηνευτριών της χώρας μας, της Γλυκερίας, έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη συναυλία της που δόθηκε στην πρόσφατα ανακαινισμένη Κεντρική πλατεία της Αγιάς.
Εκατοντάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, απόλαυσαν λαϊκά αριστουργήματα της ελληνικής δισκογραφίας, σε μια μουσική εκδήλωση που ήταν η πρώτη της φετινής 26ης Γιορτής Μήλου και του Αγιώτικου Πανηγυριού και διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγιάς, την τοπική ΔΕΥΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι διοργανωτές προέβαλλαν τα έργα Δήμου, της ΔΕΥΑ και της Περιφέρειας, που έχουν σχέση με την εξοικονόμηση του νερού, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στη λογική χρήσης του και όχι της κατασπατάλησής του.
Η συναυλία άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του κ. Κώστα Καλαμπάκα, αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του νερού και στην ανάγκη να είμαστε ως τόπος και ως χώρα αυτάρκης σ’ αυτό, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και βραβευμένη, πρότυπη περιβαλλοντική πολιτική στη διαχείρισή του. Ο κ. Καλαμπάκας τόνισε πως τα τελευταία χρόνια με Περιφερειάρχη τον Κώστα Αγοραστό έχουν γίνει πολλά και σπουδαία έργα εξοικονόμησης νερού, έργα πολλά από αυτά εμβληματικά, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Γκουντάρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις επενδύσεις που γίνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να είναι πάντα εξασφαλισμένη η επάρκεια και η ποιότητα του νερού, τόσο για την ύδρευση, όσο και για την άρδευση. «Οι παρεμβάσεις μας» υπογράμμισε «ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ και ο χαρακτήρας τους είναι απόλυτα προσανατολισμένος στην προστασία του περιβάλλοντος. Αγωγοί ύδρευσης και αποχέτευσης, βιολογικοί καθαρισμοί, δίκτυα διανομής, γεωτρήσεις, υδατόπυργοι, λιμνοδεξαμενές και φράγματα τέθηκαν στην υπηρεσία της προστασίας και της ποιότητας του νερού και του περιβάλλοντος. Σ’ αυτήν την προσπάθεια αξιοποιήσαμε κάθε δυνατότητα που δόθηκε, είτε μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα της πολιτείας και της Ε.Ε., είτε μέσα από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΔΕΥΑ».
«Οι φυσικοί πόροι, και ιδιαίτερα το νερό, δεν είναι ανεξάντλητοι» τόνισε ο δήμαρχος και υπογράμμισε μεταξύ άλλων «Η κατανόηση από όλους μας της αξίας του νερού, μας οδηγεί αυτονόητα στην εξοικονόμησή του, στη μείωση της σπατάλης και εν τέλει στην προστασία του. Μας οδηγεί με λίγα λόγια στην αλλαγή του χαρακτήρα μας. Η εξοικονόμηση είναι ένας όρος που μπήκε στις πολιτικές της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΔΕΥΑ, αλλά πρέπει να μπει επίσης σε κάθε σπίτι. Σε κάθε καθημερινή συνήθεια, σε κάθε συμπεριφορά. Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι, πως το νερό, όπως κι ο χρόνος, όταν κυλάει άσκοπα, χάνεται για πάντα».
Τη συναυλία της Γλυκερίας άνοιξε το μουσικό σχήμα της Λάρισας «Νοικοκυραίοι», ενώ νωρίτερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν δράσεις ρομποτικής για παιδιά από το ΚΔΑΠ «LET’S LEARN». Την επιμέλεια όλων των εκδηλώσεων έχει ο κ. Βασίλης Μπάτσικας και το πρόγραμμα της 26ης Γιορτής Μήλου και του Αγιώτικου Πανηγυριού συνεχίζεται σήμερα Κυριακή ως εξής:
7:30 μ.μ., Καινοτόμες δράσεις για παιδιά με το «Innovation Park Joist».
9:30 μ.μ., «Ταξίδι στη χώρα του μπουζουκιού» με τον σολίστ Θανάση Βασιλά.
Για χθες Σάββατο είχαν προγραμματιστεί επίσης καινοτόμες δράσεις για παιδιά με το «Innovation Park Joist», αλλά και βραδινή μουσική εκδήλωση με την Καλλιόπη και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη.
Το «παρών» στη συναυλία της Γλυκερίας έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Βασίλης Πινακάς, όπως και πλήθος αιρετών της περιοχής, αλλά και υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass