Θέμα «κομματικής νομιμότητας» για Κόκουρα

Θέτει η μέχρι χθες υποψήφια δήμαρχος Τυρνάβου, Βαρβάρα Ζαχαρακούλη

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2023 14:25

«Θέμα νομιμότητας» στην υποψηφιότητα του Ιωάννη Κόκουρα για τον Δήμο Τυρνάβου, «αν εξακολουθεί να αυτοπροβάλλεται ως εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να ασκήσει επιρροή στο εκλογικό σώμα» θέτει η μέχρι χθες υποψήφια δήμαρχος Τυρνάβου, Βαρβάρα Ζαχαρακούλη. Απαντώντας έτσι, όπως σημειώνει σε δήλωσή της, η κ. Ζαχαρακούλη στα όσα διέδιδε υποψήφιος του συνδυασμού του νυν δημάρχου με αφορμή και την πρόθεσή της να διεκδικήσει και η ίδια τον Δήμο Τυρνάβου.


Μεταξύ άλλων η κ. Ζαχαρακούλη σημειώνει πως «στην πορεία κατάρτισης των ψηφοδελτίων των Συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Τυρνάβου, κάποιος προσκείμενος στον νυν Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Συνδυασμού του νυν Δημάρχου, ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2019 στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με στόχο να με πλήξουν πολιτικά (υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Τυρνάβου μέχρι την 31.8.2023) για να φρενάρουν τη δυναμική που ανέπτυσσα στην προεκλογική περίοδο, επινόησε την κατηγορία ότι «η Βαρβάρα Ζαχαρακούλη κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως ένας αντάρτης που διασπά την ενότητα του πολιτικού χώρου».
Η προαναφερόμενη κατηγορία ήταν μια ψεύτικη κατηγορία διότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε δώσει (και δεν δίνει) χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους μικρών Καλλικρατικών Δήμων.
Γίνεται δεκτό από τη νομολογία ότι με τα άρθρα 161 και 162 του Π.Κ. επιδιώκεται η διενέργεια των εκλογών, γενικά αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνθήκες που διασφαλίζουν αφενός την ισότητα, κατά το δυνατόν, στον ανταγωνισμό των υποψηφίων, αφετέρου δε την ελεύθερη και, ιδίως, την ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας (άρθρα 4, 5, 52 Συντάγματος). Αποσκοπούν δηλαδή και στην προστασία του εκλογικού σώματος από την επιρροή που είναι δυνατόν να ασκήσουν σε αυτό πρόσωπα με συγκεκριμένες ιδιότητες.
Είναι λοιπόν δυνατόν να θεωρείται ότι δεν παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές της ισότητας και της ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης όταν εκλεγμένος δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος βαφτίζει τον εαυτό του «εκλεκτό υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος», και να μην παραβιάζονται όταν εκλεγμένος δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος βαφτίζει τον ανθυποψήφιό του με τον οποίο κινούνται στον ίδιο πολιτικό χώρο «αντάρτη που διασπά την ενότητα του πολιτικού χώρου»; Η παραπάνω ψεύτικη κατηγορία δεν συνιστά κατεξοχήν περίπτωση ψεύτικης κατηγορίας μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να ασκήσει επιρροή στο εκλογικό σώμα;
Με την Επιστολή (email) από 12.8.2023 που απέστειλα στον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάρισας (πρώην ΝΟΔΕ) κ. Ηλία Σουφλιά, έκανα γνωστό το θέμα της προαναφερόμενης ψεύτικης κατηγορίας εναντίον μου».
«Σημειωτέον ότι, την 31.8.2023 ανακοίνωσα την απόσυρση της υποψηφιότητάς μου για δήμαρχος Τυρνάβου με τον Συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος Νέοι Ορίζοντες». Αν ο νυν Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας και νέου υποψήφιος δήμαρχος εξακολουθεί να αυτοπροβάλλεται ως εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος (ΝΔ), στην περίπτωση αυτή υπάρχει θέμα νομιμότητας στην υποψηφιότητά του για τον Δήμο Τυρνάβου, διότι βαφτίζοντας τον εαυτό του ως τέτοιο, αυτό μπορεί να ασκήσει επιρροή στο εκλογικό σώμα.
Καταγγέλλω και θέτω στην κρίση των πολιτών του Δήμου Τυρνάβου τη μεθόδευση που πραγματοποιείται, με την οποία παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές της ισότητας και της ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, επιφυλασσόμενη να ασκήσω τα αναγκαία ένδικα βοηθήματα ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών» καταλήγει η κ. Ζαχαρακούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass