Στηρίζει τους «Ενεργούς Πολίτες» ο δήμος Τυρνάβου

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2014 20:48 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:42

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, στο γραφείο του στο δημαρχείο επισκέφθηκαν  οι εκπρόσωποι των «Ενεργών Πολιτών» ζητώντας από την δημοτική αρχή Τυρνάβου  να συμβάλει  και εκείνη στον κοινό αγώνα  για την κατάργηση ή ακόμα και αλλαγή του νόμου 4264/2014. Σύμφωνα με τους «Ενεργούς Πολίτες με την υλοποίηση του συγκεκριμένου νόμου αλλάζει εξ αρχής  ο τρόπος διεξαγωγής του υπαίθριου  εμπορίου.

Επίσης με  αφορμή τη συνάντηση ο  δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί  και σε άλλα επίπεδα η συνεργασία δήμου και «Ενεργών Πολιτών»  και ειδικότερα σε ότι αφορά  την εξ αρχής επανασύσταση του  Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου στα οποία η συμβολή και η εμπειρία των «Ενεργών Πολιτών» θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο νόμο στο υπόμνημά τους οι «Ενεργοί Πολίτες», υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος νομός εξαιρεί τους παραγωγούς από τους ασκούντες υπαίθριο εμπόριο και, επιπλέον, τους στερεί την αδειοδότηση με την κατάργηση του ΠΔ 254/2005. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βάζοντας περιορισμό άσκησης υπαίθριου εμπορίου σε Δήμους κάτω των τριών χιλιάδων κατοίκων (ελάχιστοι στην επικράτεια μετά τον «Καλλικράτη»), ουσιαστικά αποκλείει κάθε εμπλεκόμενο (αδειοδοτηθέντα ή μη) από την άσκηση αυτής της δραστηριότητας.»

Παράλληλα επισημαίνουν ότι « ως κίνημα πολιτών που αποβλέπει μεταξύ άλλων στη στήριξη των παραγωγών με τη διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες», θεωρούμε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς και της περιοχής ευθύνης σας καθώς και για την τοπική οικονομία και σας ζητούμε να συνδράμετε στον αγώνα, τον οποίο έχουμε ξεκινήσει, ασκώντας πιέσεις τόσο προς την περιφερειακή, όσο και προς την κεντρική διοίκηση, ώστε να αρθεί αυτή η αδικία και να επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Από την πλευρά του ο κ. Σαρχώσης αφού χαρακτήρισε δίκαιο χαρακτήρισε το αίτημα των «Ενεργών Πολιτών», τα ο δήμαρχος Τυρνάβου και σημείωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια για αλλαγή και επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, σημειώνοντας με έμφαση ότι θα ενημερώσει και τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής ώστε να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης.

Στη συνάντηση από πλευρά δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν επίσης  η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλατζή , οι αντιδήμαρχοι κ. Κώστας Κουλιός και Χρήστος Τσιόπας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass