Σε ξενοδοχεία μεταφέρθηκαν 140 πλημμυροπαθείς

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ *ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ *«ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ *ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2023 13:10
Καθημερινή είναι η προσφορά τροφής και νερού  στους πλημμυροπαθείς από τον Δήμο Λαρισαίων Καθημερινή είναι η προσφορά τροφής και νερού στους πλημμυροπαθείς από τον Δήμο Λαρισαίων

Σε ξενοδοχεία της Λάρισας μεταφέρθηκαν πάνω από 140 άτομα, πλημμυροπαθείς, που φιλοξενούνταν σε πρόχειρες δομές γυμναστηρίων σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων της Λάρισας και συγκεκριμένα στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λάρισας και στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης.


Τη μεγάλη αυτή επιχείρηση έφεραν εις πέρας υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και αφορά κατοίκους συνοικιών της πόλης που επλήγησαν και συγκεκριμένα από τη Νέα Σμύρνη, τον Ιπποκράτη και τον Άγιο Θωμά.
Όσον αφορά τους πληγέντες κατοίκους της Γιάννουλης, της Φαλάνης, του Αμπελώνα και του Δασοχωρίου, 120 άτομα φιλοξενήθηκαν σε κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Τυρνάβου και επτά άτομα μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Τυρνάβου.
Καθώς αποκαταστάθηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, στο Δασοχώρι, σε ένα μεγάλο μέρος της Φαλάνης, καθώς και της Γιάννουλης, από τον Πύργο Χαρακόπου και προς το εσωτερικό της κοινότητας, ο μεγαλύτερος αριθμός φιλοξενούμενων στο γυμναστήριο του Τυρνάβου είτε επέστρεψε στα σπίτια του είτε αποφάσισε να μεταβεί σε συγγενικά του σπίτια για φιλοξενία. Ένα άλλο ποσοστό εξ αυτών μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στον «Αριστέα», καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο Γιάννουλης.
Να σημειωθεί ότι το Πνευματικό Κέντρο Γιάννουλης άνοιξε για φιλοξενία κατοίκων από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή και σήμερα φιλοξενεί 24 άτομα. Από χθες, στο γυμναστήριο Τυρνάβου δεν υπάρχουν φιλοξενούμενοι.
Επίσης, δεκατέσσερα άτομα φιλοξενούνται σε ιδιωτικό γυμναστήριο στη Γιάννουλη μέχρι και σήμερα.
Αντίστοιχα, στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης φιλοξενήθηκαν κάτοικοι από τις εκκενώσεις των Κοινοτήτων Κουτσόχερου, Μάνδρας και Αμυγδαλέας, όπου και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, με την ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων και με συντονισμό από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.
Οι περισσότεροι εξ αυτών αναχώρησαν από το κλειστό γυμναστήριο και μετέβησαν σε σπίτια συγγενών.
Εκτός όλων των παραπάνω, άλλα 15 άτομα φιλοξενούνται σήμερα σε άλλες δομές στον Δήμο Λαρισαίων και συγκεκριμένα δέκα εξ αυτών στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας.
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων βρίσκονται επί ποδός από την πρώτη ημέρα εμφάνισης των πλημμυρικών φαινομένων.
Μεταξύ των αποστολών που καλούνται να φέρουν εις πέρας είναι και η κάλυψη δευτερογενών αναγκών των πλημμυροπαθών και συγκεκριμένα ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις (ψυχολογική στήριξη).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παροχή τους κρίνεται άκρως αναγκαία και τα περιστατικά που έχουν ανάγκη στήριξης τείνουν αυξανόμενα.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΗΣ, ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ
Παράλληλα με την οργάνωση φιλοξενίας των πλημμυροπαθών σε ασφαλείς στέγες συντονίστηκε και μηχανισμός προσφοράς συσσιτίων.
Ο Δήμος Λαρισαίων προσέφερε στους φιλοξενούμενους των πρόχειρων δομών στέγασης μερίδες φαγητού, ενώ συνεχίζει να διανέμει νερό και τρόφιμα (ξηρά τροφή) σε πλημμυροπαθείς καθημερινά.
Μεταξύ άλλων, μερίδες φαγητού διανέμονται σε οικογένειες στη Φαλάνη και στο Δασοχώρι.
Μεγάλο ποσοστό πλημμυροπαθών εγκατέλειψε τα σπίτια του, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να πάρει μαζί του λίγα ρούχα.
Ως εκ τούτου, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και Δομές του Δήμου Λαρισαίων φρόντισαν να εξασφαλίσουν ρουχισμό προκειμένου να καλύψουν αυτήν την ανάγκη.
Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων αναχωρούν καθημερινά αποστολές με υπαλλήλους του Δήμου και εθελοντές για να διανείμουν τρόφιμα, νερό και είδη υγιεινής στους πλημμυροπαθείς της πόλης. Σε πολλές περιπτώσεις οι διανομές γίνονται σε πολίτες που δεν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους σε πλημμυρισμένες περιοχές.
Παράλληλα, χιλιάδες οικογένειες της Λάρισας μεταβαίνουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να προμηθευτούν τρόφιμα, νερό και είδη υγιεινής.
Να σημειωθεί ότι αυξήθηκε ραγδαία αυτές τις ημέρες ο αριθμός των εθελοντών στη Λάρισα, που στηρίζουν όλες τις παραπάνω δράσεις του Δήμου Λαρισαίων. Μόνο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο οι εθελοντές ανήλθαν στους 150!

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δέκα άτομα φιλοξενούνται σήμερα στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας σε ειδική πτέρυγα. Το ίδρυμα εκτός από στέγη παρέχει καθημερινά τροφή και φρόντισε να διαθέσει και τον ανάλογο ρουχισμό στους φιλοξενούμενούς του.
«Αυτό που κάνουμε είναι πάνω από τις δυνάμεις μας, αλλά έχουμε χρέος απέναντι στους πολίτες» δήλωσε η πρόεδρος του Ιδρύματος Κατερίνα Ζιαζιά.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass