«Οι άφαντοι την ώρα της κρίσης επένδυσαν πολιτικά στην καταστροφή της Λάρισας»

Δήλωσε ο Απ. Καλογιάννης για τον Θαν. Μαμάκο

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2023 15:16

Την ανάγκη της ενότητας και της ομοψυχίας των πολιτών σε σχέση με τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισε η Λάρισα στη σύγχρονη ιστορία της επικαλέστηκε ο Απόστολος Καλογιάννης στην ομιλία του, στη λιτή εκδήλωση εγκαινίων του εκλογικού κέντρου. Η ισορροπημένη ομιλία που αφορούσε τη διαχείριση της μεγάλης κρίσης στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, την προσπάθεια που συνεχίζεται στις πληγείσες συνοικίες και περιοχές, αλλά και το μέλλον της πόλης,
Ο κ. Καλογιάννης, στάθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών, στη συνεργασία αρχών και φορέων για τη διαχείριση της κρίσης. Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων είναι ευθύνη της Πολιτείας και τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης των νερών στη Θεσσαλία που θα σχεδιάσει έργα στον Πηνειό και τους παραποτάμους τους, από τις πηγές έως και τις εκβολές του.
Πέραν του θέματος των πλημμυρών, ο Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε και στα έργα που υλοποιούνται και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται στην πόλη όπως η ανάπλαση της Ηρώων Πολυτεχνείου, για το οποίο έχει υπογραφεί η σύμβαση, ενώ οι προπαρασκευαστικές εργασίες στη συμβολή Πολυτεχνείου και Βόλου έχουν ήδη ξεκινήσει, στην υλοποίηση ολοκληρωμένων μέτρων για τη στάθμευση, καθώς και σε μέτρα και δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Αυτό ωστόσο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η επίθεση στην παράταξη του κ. Μαμάκου. Η κριτική αφορούσε τόσο στον τρόπο και το ύφος συνολικά της προεκλογικής εκστρατείας, όσο στο πώς στάθηκε και συμπεριφέρθηκε στις ημέρες της κρίσης.
Μεταξύ άλλων ο Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε τα εξής:
«Οι ασφαλείς πόλεις χτίζονται με σοβαρότητα, ενσυναίσθηση και εμπιστοσύνη. Δείξαμε σοβαρότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενσυναίσθηση για τη στήριξη των πλημμυροπαθών και δημιουργούμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες εδώ και 9 χρόνια.
Στην πρόσφατη κρίση εμφανίστηκαν και οι «ατσαλάκωτοι». Επένδυσαν στην καταστροφή της πόλης, επένδυσαν στην τοξικότητα και τον διχασμό, έπαιξαν τα ρέστα τους για να βάλουν τον Δήμο Λάρισας στο κάδρο των δικαστικών ερευνών:
Μία με το βιολογικό, δεν τους βγήκε, μία με το φράγμα της Γυρτώνης λέγοντας ασύστολα ψέματα, δεν τους βγήκε.
Κατέφυγαν στη γνωστή μέθοδο των διαρροών σε κομματικά έντυπα διοχετεύοντας fake news και αναπαράγοντάς τα στη συνέχεια ως τιμητές, δεν τους βγαίνει. Δεν ήταν πουθενά. Ούτε στις ώρες της κρίσης, ούτε στο μεγαλειώδες εθελοντικό κύμα που εμφανίστηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους, ούτε στη διαδικασία ανασυγκρότησης της πόλης. Έτσι δε γίνεσαι Δήμαρχος.
Συνεχίζοντας την επίθεσή του ο δήμαρχος, επισήμανε και τα εξής: «Πού ήταν αυτός και οι συνεργάτες του;
Μήπως τους είδαμε στον Άγιο Γεώργιο, όταν ήρθαν τα πρώτα πλημμυρικά νερά και δεκάδες εθελοντές μαζί με τα στελέχη μας από τη συνοικία προσπαθούσαν να μοιράσουν σακιά, όλη τη νύκτα, για να σωθούν οι περιουσίες των ανθρώπων;
Μήπως τους είδαμε όταν εκατοντάδες νέα παιδιά, πρόσκοποι, οπαδοί της ΑΕΛ, όλοι ενωμένοι, συσκεύαζαν σακιά για να θωρακίσουν την πόλη; 80.000 σακιά συσκευάστηκαν.
Μήπως τους είδαμε στο ανάχωμα της Σανδράκη όταν επί 48 ώρες δίναμε τη μάχη με δεκάδες μηχανήματα και φορτηγά που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για να μη πλημμυρίσει η μισή πόλη; Εκείνο το βράδυ σώσαμε τη Λάρισα.
Μήπως ήταν στη γέφυρα του ποταμού όταν παραλαμβάναμε βρεγμένους ανθρώπους που διασώθηκαν με βάρκες από την ΕΜΑΚ και τους μεταφέραμε στις δομές και στα ξενοδοχεία;
Αφαντοι και ατσαλάκωτοι, μας κουνούν το δάκτυλο και προσβάλλουν τόσο τους πληγέντες όσο και όλη την πόλη και τον Δήμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass