ΣΗΜΕΙΟ ΑΙΧΜΗΣ Η ΟΔΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Διεξόδους ζητά ο «Τενεκέ Μαχαλάς!»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2014 16:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:45

Δημιουργήθηκε με παράγκες τις δύσκολες δεκαετίες που πέρασε η Ελλάδα. Αποκλεισμένη στις δύο πλευρές της, από τα «σίδερα» των σιδηροδρομικών γραμμών προς Θεσσαλονίκη και Βόλο. Αποκλεισμένη, ουσιαστικά και από τις άλλες δύο πλευρές. Από την παλιά εθνική Αθήνας- Θεσσαλονίκης και την οδό Βόλου. Δεν χρειάζεται εξήγηση, γιατί η συνοικία έμεινε γνωστή στους παλιούς, ως «τενεκέ μαχαλάς!» Τα χρόνια πέρασαν έγιναν σύγχρονα σπίτια, αλλά κάτι έμεινε, όπως τότε… Οι στενοί δρόμοι της συνοικίας.

Σημείο αιχμής, η οδός Τριπόλεως, τα στενάκι διπλής κατεύθυνσης, που ουσιαστικά αποτελεί και τη μόνο είσοδο- έξοδο προς το κέντρο της Λάρισας, παράλληλα στην οδό Βόλου. Η άλλη πλευρά της βγαίνει στην οδό Κάρλας, κάτω από την αερογέφυρα της εθνικής οδού. Να μονοδρομηθεί ζητούν, οι περισσότεροι. Προς τα πού όμως: Η πρώτη κίνηση των κατοίκων έγινε με συγκέντρωση υπογραφών το 2009. Χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέλευση των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, την εβδομάδα που πέρασε, ήταν από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση. Ειπώθηκαν και τα εξής:

Η Τριπόλεως χρειάζεται και ασφαλτόστρωση. Το ανάχωμα κάτω από την παλιά εθνική, προς την οδό Κάρλας, είναι γεμάτο σκουπίδια, βγαίνουν αρουραίοι και  φίδια. Το επίσης στενό δρομάκι, η οδός Φιλαδέλφειας δίπλα από το σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιείται ακόμα και από νταλίκες, για να γλιτώνουν τα φανάρια της οδού Βόλου. Κάποιοι είπαν να γίνει πεζοδρόμηση της Φιλαδέλφειας, αλλά από την άλλη, θα υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με τη συνοικία, αν μονοδρομηθεί η Τριπόλεως. Οι κάδοι πίσω από το σούπερ μάρκετ βρωμάνε, γιατί είναι άπλυτοι πάνω από χρόνο! Στους κάδους πέφτουν και υπολείμματα επαγγελματικών χώρων, που επιβαρύνουν το πρόβλημα της μυρωδιάς. Ετέθη επίσης θεμα για κάδους που δεν υπάρχουν ή μετακινούνται από τη θέση τους. Υπάρχουν επίσης, εγκαταλειμμένα ιδιωτικά οικόπεδα στη συνοικία, με σκουπίδια και βρωμόδενδρα και θα πρέπει να επιληφθεί ο δήμος, σε επαφή με τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, η Φιλαδέλφειας έχει πολύ στενά πεζοδρόμια. Τα λίγα δένδρα που είχε άγνωστοι τα αραίωσαν τον χειμώνα που πέρασε, για καυσόξυλα! Περί μονοδρόμησης: Εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις. Αν η κατεύθυνση είναι προς το κέντρο της Λάρισας, δεν θα μπορούν οι κάτοικοι να βγαίνουν προς την πόλη και θα κάνουν τον γύρο. Αν η κατεύθυνση είναι προς την οδό Κάρλας, θα μπαίνουν όλα τα οχήματα από το κέντρο. Κοινόχρηστοι χώροι δεν υπάρχουν και να προωθηθούν ανταλλαγές οικοπέδων, με δημοτικά, για να γίνει μια παιδική χαρά.

 Μετά και από παρέμβαση του αντιδημάρχου κ. Δημ. Μαβίδη, αναφέρθηκε ότι είναι σε αναμονή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εδώ και 7 μήνες, απόφαση, του Δήμου Λαρισαίων, για τη μονοδρόμηση. Η Αποκεντρωμένη έχει τον τελικό λόγο. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι θα υπογράψει την όποια απόφαση των κατοίκων, αφού ερωτηθούν και οι άλλοι.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass