ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ:

Για μας πρώτα μπαίνει ο άνθρωπος

ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ * Η ΧΑΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2023 9:10

«Ο Δήμος Τεμπών έμεινε πίσω, αφού η 4ετία 2019-2023, είναι μια χαμένη περίοδος για την περιοχή και τους ανθρώπους της. Γι’ αυτό μιλάμε για «γενναία επανεκκίνηση», προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να επανέλθει η ελπίδα και η προοπτική στον τόπο».
Αυτό αναφέρει σε προεκλογικές του ομιλίες ο υπ. δήμαρχος κ. Κων. Κολλάτος, ο οποίος περιοδεύει στα χωριά και τις κωμοπόλεις του Δήμου. Εκεί όπου συναντά την καθολική απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για αλλαγή σελίδας στις 8 Οκτώβρη.


Σε Καλλιπεύκη, Αμπελάκια, Ελάτεια, Σπηλιά, Χειμάδι και Καλοχώρι, όπου μίλησε τις προηγούμενες ημέρες, ενώπιον ακροατηρίων με μεγάλη συμμετοχή, έστειλε μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης στους συνδημότες του, σημειώνοντας ότι «η Κυριακή των εκλογών είναι τελικός, καθώς, κατά τα φαινόμενα δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος, αλλά ταυτόχρονα και η μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο».
Πλαισιωμένος από τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της «Συνεργασίας για πορεία Ανάπτυξης», εξήγησε γιατί προσάπτει στους αντιπάλους του και προσωπικά στον Γ. Μανώλη, αδράνεια και αδυναμία να διαχειριστεί και αντιμετωπίσει τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου.
Τους καταλογίζει λοιπόν «ανυπαρξία έργου», τονίζοντας ότι κι εκεί που παρήχθη κάτι, αυτό «πατούσε» σε σχεδιασμό, προγραμματισμό και μελέτες που έγιναν επί της προηγούμενης, δικής του θητείας. «Το πλέον ανησυχητικό για την επόμενη μέρα, πρόσθεσε, είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή θα αποχωρήσει χωρίς να αφήνει έστω και μια μελέτη έργου προς εκτέλεση. Γι’ αυτό και θα πρέπει να τρέξουμε από την 1η Γενάρη, ώστε να προλάβουμε την ένταξη έργων και τη χρηματοδότησή τους μέσω διαφόρων προγραμμάτων».
Αναφερόμενος σε επιμέρους ζητήματα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απραξία και αδυναμία του Γ. Μανώλη να πιέσει και να πετύχει καλύτερες ενισχύσεις για τους αμυγδαλοπαραγωγούς, τους οποίους κορόιδεψε με «κούφιες» υποσχέσεις και σημείωσε ότι ενώ έχουν υποστεί καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες, επιχειρήσεις της περιοχής στις οποίες εργάζονται πολλοί συνδημότες μας, καθώς και πάνω από 3000 στρ. καλλιεργειών, η δημοτική αρχή απουσιάζει παντελώς. Ενώ έψεξε Δ.Α. και ΔΕΥΑ για το αλαλούμ με το πόσιμο νερό, αφού «σε 20 από τα 25 χωριά του Δήμου αυτό εκρίθη ακατάλληλο και οι αρμόδιοι δεν ενημέρωσαν τους δημότες, αλλά και γιατί η διαχείριση Μανώλη «βούλιαξε» τη Δημοτική Επιχείρηση, η οποία παρουσιάζει σήμερα οφειλές άνω των 4 εκατ. ευρώ μόνο για την ενέργεια, έναντι 1 εκατ. ευρώ το 2019».
«ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
Ο Κων. Κολλάτος αναπτύσσοντας το δικό του σχέδιο για την επόμενη μέρα, δεσμεύτηκε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του παραμένει ο άνθρωπος και η αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι:
- θα επανασυσταθεί η υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, η οποία ασκεί πλημμελώς σήμερα τα καθήκοντά της, ώστε να υπάρχει προγραμματισμένη και τακτική αποκομιδή αλλά και πλύση των κάδων,
-θα καθαριστούν κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και οικόπεδα,
-θα συσταθεί γραφείο αγροτικής ανάπτυξης με επικεφαλής γεωπόνο που θα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα βρίσκεται δίπλα στον αγρότη-παραγωγό,
-θα δοθεί έμφαση στην αγροτική οδοποιία και την άρδευση με υπόγειους αγωγούς,
-θα δημιουργηθεί γραφείο απασχόλησης, ώστε νέοι του δήμου να βρίσκουν δουλειά μέσα από τη συνεργασία του ΟΑΕΔ με επιχειρήσεις της περιοχής,
-θα επανεργοποιηθεί το ΚΕΠ Υγείας με τη συνδρομή γιατρών του δήμου.
Ο Κων. Κολλάτος αναφέρεται επίσης στις ομιλίες του σε επιμέρους τοπικά ζητήματα και δεσμεύσεις του για τα οποία, όπως χαρακτηριστικά λέει, «θα ερχόμαστε να απολογηθούμε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα». Ομιλίες οι οποίες κλείνουν πάντα με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass