Μετρούν ξανά τα ψηφοδέλτια στον Δήμο Τυρνάβου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΜΑΡΙ ΣΑΜΕΡ - ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2023 14:02
Δικηγόροι των δύο συνδυασμών  παρακολουθούν  στο Πρωτοδικείο  τη διαδικασία  επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων  στον Δήμο  Τυρνάβου Δικηγόροι των δύο συνδυασμών παρακολουθούν στο Πρωτοδικείο τη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων στον Δήμο Τυρνάβου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες στο Πρωτοδικείο Λάρισας η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στον Δήμο Τυρνάβου, όπου η εκλογή του νέου δημάρχου, τόσο την πρώτη Κυριακή όσο και στις επαναληπτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, κρίθηκε στο νήμα.
Η επανακαταμέτρηση γίνεται παρουσία δικαστικού λειτουργού και νομικών των δύο υποψηφίων που διεκδίκησαν τον Δήμο, του ιατρού Αθανάσιου Αμάρι Σάμερ και του αγροτοσυνδικαλιστή Αστέριου Τσικριτσή, έπειτα από αίτηση που κατέθεσε ο κ. Αμάρι ζητώντας να επανακαταμετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια των εκλογών της α’ Κυριακής, αίτηση που ουσιαστικά θα συμπαρασύρει και τα αποτελέσματα του β’ γύρου.
Όπως είναι γνωστό, την πρώτη Κυριακή ο συνδυασμός του κ. Αμάρι ήρθε πρώτος λαμβάνοντας 5.883 ψήφους (42,68%) έναντι 4.478 ψήφων (32,49%) που έλαβε ο συνδυασμός του κ. Τσικριτσή που αναδείχθηκε δεύτερος. Ο κ. Αμάρι δεν συγκέντρωσε το 43% που απαιτούσε ο εκλογικός νόμος για να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή για λιγότερες από 50 ψήφους, σύμφωνα με εκτιμήσεις συνεργατών του.
Έτσι, την περασμένη Κυριακή οι εκλογές επαναλήφθηκαν, με τον κ. Τσικριτσή να αναδεικνύεται τελικά νέος δήμαρχος Τυρνάβου λαμβάνοντας 5.898 ψήφους (50,15%) και τον κ. Αμάρι Σάμερ να χάνει τις εκλογές μόλις για 35 ψήφους, καθώς έλαβε 5.863 ψήφους (49,85%).
Η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Αμάρι να καταφύγει στο Πρωτοδικείο Λάρισας ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, με την πλευρά Τσικριτσή να παρίσταται στη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μέχρι χθες είχαν ελεγχθεί τα ψηφοδέλτια 7 εκλογικών τμημάτων από τα συνολικά 41 τμήματα του Δήμου και για τον λόγο αυτόν η επανακαταμέτρηση θα συνεχιστεί και σήμερα με ενίσχυση των συνεργείων, δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αριθμός των ψηφοδελτίων που μέχρι χθες το μεσημέρι βρέθηκαν ως άκυρα κ.λπ. δεν θεωρείται ικανός να ανατρέψει το αποτέλεσμα, αλλά ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της επανακαταμέτρησης, ενδεχομένως αύριο Πέμπτη.
Στο μεταξύ, ενδεχομένως και σήμερα Τετάρτη να γίνει από το Πρωτοδικείο Λάρισας η ανακήρυξη των υποψηφίων συνδυασμών τόσο για τις περιφερειακές όσο και για τις δημοτικές εκλογές.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass