Αποχωρεί κι ανοίγει θέμα διαδοχής του

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2023 13:14

Μια πρώτη συζήτηση για τα αίτια που οδήγησαν στο οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτώβρη έκαναν οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Συμπαράταξη Λαρισαίων» του απερχόμενου δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας συναντήθηκαν προχθές το απόγευμα οι υποψήφιοι του συνδυασμού, επιχειρώντας να κάνουν μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, με μια διάθεση διερεύνησης των λόγων που οι πολίτες δεν εμπιστεύτηκαν και πάλι τη Δημοτική Αρχή Καλογιάννη. Κάνοντας μια πρώτη ανάγνωση, οι πλημμύρες και η εργαλειοποίησή τους, το υπόστρωμα που προϋπήρχε αναφορικά με το πόσο κοντά ήταν η Δημοτική Αρχή στις συνοικίες και τα προβλήματά τους, τα θέματα με το πάρκινγκ, η ρητορική γύρω από το ΣΒΑΚ και το κατά πόσο οι πολίτες της Λάρισας το αποδέχτηκαν, αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις και η έκθεση των στελεχών της παράταξης ήταν τα θέματα που φάνηκε να κυριαρχούν στη συζήτηση.
Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης τοποθετήθηκε ως προς την εξέλιξη των γεγονότων που οδήγησαν στη βαριά εκλογική ήττα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, κάτι που ως φυσικό επακόλουθο ανοίγει το κεφάλαιο της διαδοχής του, κάτι που όμως ακόμη δεν προσδιορίζεται χρονικά. Πάντως, δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται κοντά στην παράταξη, χωρίς να διευκρινίζει τον ρόλο του, ενώ την ίδια ώρα διευκρίνισε ότι όλα θα γίνουν με τις προβλεπόμενες τεχνικές και θεσμικές διαδικασίες, που προβλέπουν και ψηφοφορία, προκειμένου να μετατραπεί το ψηφοδέλτιο σε δημοτική κίνηση που θα έχει συγκροτημένη και ουσιαστική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και στη νέα προσπάθεια που ξεκινά ο Απ. Καλογιάννης σημείωσε ότι «κανείς δεν περισσεύει» και στόχος είναι η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» να λειτουργήσει ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass