ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Επιχείρηση «Κέντρο» από τον Δήμο Λαρισαίων

* «Η εικόνα του κέντρου με τη στάθμευση ΙΧ σε πεζοδρόμους, των τραπεζοκαθισμάτων που επεκτείνονται ανεξέλεγκτα και των αυθαίρετων κατασκευών, πρέπει να τελειώσει!» τονίζει ο Απ. Καλογιάννης

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2014 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:49

Αποφάσεις με τις οποίες θα επιχειρηθεί να «συμμορφωθεί» η κατάσταση στο στενό εμπορικό κέντρο της πόλης αναμένονται να ληφθούν σήμερα σε σύσκεψη αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων υπό τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.

Η επιχείρηση «Κέντρο» θα αποτελέσει το πρώτο δύσκολο «τεστ» της νέας δημοτικής αρχής, δυο μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της, καθώς θα επιχειρηθεί να μπει ένα τέλος στη «χαοτική» εικόνα που προκαλούν, οι ανεξέλεγκτες σταθμεύσεις οχημάτων σε πεζοδρόμους, οι φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής αλλά και η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων που καθιστούν «αδύνατη» τη διέλευση οχημάτων, όπως ασθενοφόρα κ.λπ., σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αποφάσεις - «Τεστ» για τη νέα δημοτική αρχή, η οποία πέραν της εφαρμογής των μέτρων που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, θα πρέπει να αποδείξει και τη διαχρονικότητα των μέτρων αφού κατά καιρούς, στο παρελθόν, τα όποια μέτρα είχαν περιοδικό χαρακτήρα και ατονούσαν με τον καιρό με τη γνωστή σε όλους εικόνα στο κέντρο της πόλης.

Ενώ λοιπόν αναμένονται οι μελέτες, τόσο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το σχέδιο των διαχωριστικών καταστημάτων σε πλατείες με σκοπό τη δημιουργία μιας «ομοιομόρφης» εικόνας όσο και της κυκλοφοριακής μελέτης (σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας), ο δήμαρχος Λαρισαίων συγκαλεί σήμερα το πρωί σύσκεψη, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης Υποδομών Δημ. Μαβίδη, Οικονομικών Παν. Νταή, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Νίκ. Καλτσά και, υπηρεσιακών παραγόντων μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Λίλη Γιοβρή για λήψη αποφάσεων προκειμένου να «συμμορφωθεί» η κατάσταση.

«Οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών είναι αρκετές, το βλέπουμε άλλωστε και μόνοι μας περπατώντας στο κέντρο. Η εικόνα του κέντρου με τη στάθμευση ΙΧ σε πεζοδρόμους, των τραπεζοκαθισμάτων που επεκτείνονται ανεξέλεγκτα και των αυθαίρετων κατασκευών, πρέπει να τελειώσει!» σημειώνει στην «Ε» ο κ. Καλογιάννης δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του με αφορμή και τη σημερινή σύσκεψη.

Στο πλαίσιο της οποίας, πέραν της καταγραφής του προβλήματος, αναμένονται και αποφάσεις για «άμεσα μέτρα» που θα στοχεύουν στη βελτίωση της εικόνας στο κέντρο, άσχετα με το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα αντιμετωπίζει συνολικά το «πρόβλημα» του κέντρου. Υπενθυμίζεται πως η μελέτη αναμένεται να υπογραφεί σύντομα και θα παραδοθεί στον Δήμο Λαρισαίων σε ένα έτος περίπου.

Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους ιδιοκτήτες καφέ και κατά τον Δήμο, επείγει η επίλυση του προβλήματος του περιορισμού του ελεύθερου χώρου από την ανεξέλεγκτη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων όπως και των αυθαίρετων κατασκευών. Υπενθυμίζεται πως μόνο για τις πλατείες (Ταχυδρομείου, Νεάπολης, ΑΤΑ και «μικρού» Προφήτη Ηλία) υπάρχει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που προκήρυξε η προηγούμενη δημοτική αρχή με σκοπό την έκδοση σχεδίου των διαχωριστικών των καταστημάτων, προκειμένου να υπάρχει μια ομοιόμορφη εικόνα.

Επαφές έχουν προηγηθεί και με τον εμπορικό κόσμο, σε συνεννόηση με τον οποίο αναζητείται κοινή λύση προκειμένου οι φορτοεκφορτώσεις προϊόντων να μην επηρεάζουν την κυκλοφορία, πολύ περισσότερο σε ώρες αιχμής. Στον εμπορικό κόσμο θα αφορά και παρέμβαση της Διεύθυνσης Καθαριότητας προκειμένου καταστήματα, να τηρούν το ωράριο αποκομιδής απορριμμάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο θα αναζητηθεί επίσης, με τα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λύση για την αξιοποίηση πρώην δημοτικών αστυνόμων και έως ότου εκδοθεί το σχετικό ΠΔ περί αρμοδιοτήτων, με δεδομένο ότι η κατάσταση στο κέντρο επιδεινώθηκε μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Στο μεταξύ η δημοτική αρχή θα δώσει έμφαση στη συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης σε πεζοδρόμους και πλατείες.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass