Οι πρώτοι των συνδυασμών και οι στόχοι τους

*Στους Δήμους Λαρισαίων, Αγιάς, Τεμπών και Φαρσάλων *Τι δηλώνουν στην «Ε»

Της Λένας Κισσάβου

Έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό σταυρών μεταξύ των συνυποψήφιων του συνδυασμού τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και βρέθηκαν στην πρώτη θέση.

Αυτό μαρτυρά τη μεγάλη αποδοχή τους από τις τοπικές κοινωνίες όπου αναδείχθηκαν και φυσικά επωμίζονται με τη μεγάλη ευθύνη να αντεπεξέλθουν στην εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι πολίτες.
Η «Ε» ζήτησε από τους πρώτους σε σταυρούς των δύο μεγαλύτερων συνδυασμών των Δήμων Λαρισαίων, Αγιάς, Τεμπών και Φαρσάλων, να παρουσιάσουν τους στόχους που θέτουν στη νέα θητεία που ξεκινά το 2024.
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Αχιλλέας Κέλλας
«Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και η διερεύνηση τρόπων να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη…», είναι από τα βασικά θέματα που θέτει ως προτεραιότητες, ο πρώτος σε σταυρούς (έλαβε 2.915) στον συνδυασμό «Η Λάρισα που μας αξίζει», Αχιλλέας Κέλλας.
Ο κ. Κέλλας, δηλώνει στην «Ε»: «Οι δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έγιναν σε βαρύ κλίμα και δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο για τη Λάρισα, αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που συνέπεσε με την πρωτοφανή θεομηνία, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ήπιους τόνους. Μείναμε μακριά από εντάσεις και ανούσιες αντιπαραθέσεις προκειμένου να βοηθήσουμε και να φανούμε χρήσιμοι στην πόλη και στους συμπολίτες μας, όπου και όπως μπορούσαμε.
Παράλληλα, δεν σταματήσαμε να βρισκόμαστε στις συνοικίες και στις κοινότητες του Δήμου, να μιλάμε με τους πολίτες, να καταγράφουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να επικοινωνούμε το πρόγραμμά μας. Έτσι φτάσαμε στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ανώτερο και των δικών μας προσδοκιών.
Την προεκλογική περίοδο καλλιεργήσαμε με τον κόσμο δυνατή σχέση εμπιστοσύνης και σε συνδυασμό με την ανανέωση που ήταν εμφανές ότι έχει ανάγκη η πόλη και οι δημότες προκειμένου να βγούμε από την αδράνεια και την εσωστρέφεια των τελευταίων 9 ετών, ήρθε η μεγάλη αλλαγή. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που στήριξαν την παράταξή μας και ανέδειξαν τον Θανάση Μαμάκο, νέο δήμαρχο Λαρισαίων. Ο Θαν. Μαμάκος ηγείται μιας πολύ δυνατής ομάδας έμπειρων ανθρώπων με κοινωνικό αποτύπωμα και ευρεία αποδοχή στην κοινωνία της πόλης μας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, χαρά, αλλά και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη, το γεγονός ότι ο κόσμος με εμπιστεύθηκε και με ανέδειξε πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο. Από τη μεριά μου, δεσμεύομαι να τιμήσω και να δικαιώσω στο ακέραιο την επιλογή τους, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η πόλη μας και οι κοινότητές της, να γίνουν πιο λειτουργικές, πιο ανθρώπινες, πιο εξωστρεφείς.
Συγκεκριμένα, βασική προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, που αφορά στην καθαριότητα, στο πράσινο και στον φωτισμό στο κέντρο της πόλης και στις συνοικίες της, αλλά και η διερεύνηση τρόπων να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη».

Θανάσης Αδαμόπουλος
Ο Θανάσης Αδαμόπουλος, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, διατήρησε την πρωτιά των ψήφων, που είχε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, στον συνδυασμό «Συμπαράταξη Λαρισαίων», με επικεφαλής τον Απ. Καλογιάννη,
Έλαβε 2.647 σταυρούς.
Ο κ. Αδαμόπουλος, ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στην επόμενη θητεία του, στοχεύει να αγωνιστεί για τη συνέχεια όλων των έργων και των δράσεων που δρομολόγησε η τωρινή Δημοτική Αρχή και σημειώνει: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμένα να εκλέγομαι από τους πολίτες ως πρώτος σε σταυρούς από την παράταξή μου για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Είναι όμως μία εκ νέου μεγάλη ευθύνη, να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.
Στη νέα πενταετία λοιπόν που ανοίγεται μπροστά μας, θα εξακολουθήσω να είμαι -όπως είπα και πρόσφατα- παρών για την πόλη μου, συμμετέχοντας σε όλες τις θεσμικές διαδικασίες.
Με διάθεση για προσφορά, προτάσεις και καλόπιστη πάντα κριτική. Ο στόχος ήταν και παραμένει ο Δήμος Λαρισαίων να συνεχίσει την ανοδική πορεία που καταγράφει τα τελευταία εννέα χρόνια.

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Γιώργος Νικολάου
Πρώτος με 1.235 ψήφους στον συνδυασμό «Νέα Δύναμη», με επικεφαλής τον εκ νέου δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών, Γιώργος Νικολάου, δηλώνει πως βασικός στόχος όλων των προτεραιοτήτων που θέτει για τη νέα θητεία, είναι «η στήριξη των νέων για να παραμείνουν στον τόπο τους».
Ο κ. Νικολάου προσανατολίζεται να στηρίξει έργα και δράσεις ανάπτυξης που θα δώσουν κίνητρα στους νέους.
Εκτιμά πως, μεταξύ άλλων, «η δημιουργία χιονοδρομικού στον Κίσσαβο, στη θέση Κάναλος, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δοθούν διέξοδοι στους νέους και ώθηση ανάπτυξης στον Δήμο Τεμπών».
Επίσης, υποστηρίζει πως μεγάλη θα είναι η προσπάθεια και στήριξή του, σε ό,τι αφορά την αγροτική ανάπτυξη του δήμου και τονίζει ότι «έτσι χτίσουμε πιο γερά θεμέλια για τις επόμενες γενιές και για να παραμείνει ζωντανός ο τόπος μας».
Τέλος, ο κ. Νικολάου ευχαρίστησε τις συνδημότισσες και τους συνδημότες του Δήμου Τεμπών που τον τίμησαν με την ψήφο τους» και δήλωσε: «Είναι εξαιρετική τιμή και ευθύνη.
Ολοι εσείς μου δίνετε τη δυνατότητα να συνεχίσω την προσπάθειά μου, που σκοπό έχει την ανάπτυξη του τόπου μας και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του».

Αθανάσιος Καργιώτης
Ο Αθανάσιος Καργιώτης αναδείχθηκε πρώτος με 577 σταυρούς, στον συνδυασμό «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών» με επικεφαλής τον Κώστα Κολλάτο.
Σε επικοινωνία μας μαζί του, υποστήριξε ότι για προσωπικούς λόγους θα παραιτηθεί από τη θέση που καταλαμβάνει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών.
Ως εκ τούτου, είναι απόλυτα κατανοητό, να μην απαντήσει στην ερώτησή μας για τους στόχους που θέτει για τον Δήμο Τεμπών, από τη μεριά της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Δημήτρης Γούσιας
Ο Δημήτρης Γούσιας είναι εν ενεργεία αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Φαρσάλων, συμμετείχε για δεύτερη συνεχή φορά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Φάρσαλα Ανάπτυξη « του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου συγκεντρώνοντας 1.214 ψήφους και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς. Δήλωσε στην «Ε»: «Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή, στη δεύτερη φορά που είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στα Φάρσαλα, οι συντοπίτες μου να με εκλέγουν πρώτο σε σταυρούς.
Είναι μία επιβράβευση για τα όσα καταφέραμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά και μεγάλη ευθύνη για τα επόμενα πέντε χρόνια που έρχονται. Να είναι σίγουροι πως θα πορευτώ ακριβώς με την ίδια διάθεση για προσφορά και προπαντός με τις ίδιες αξίες. Στρατιώτης της παράταξης και του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου και υπηρέτης της κοινωνίας».

Αχιλλέας Καταραχιάς
Ο Αχιλλέας Καταραχιάς ιδιοκτήτης της επιχείρησης του ξακουστού Χαλβά Φαρσάλων «Καταραχιάς» κατήλθε ως υποψήφιος -για πρώτη φορά- στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Φαρσάλων και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς με τον συνδυασμό «Με όραμα δύναμη και ελπίδα για τα Φάρσαλα» με επικεφαλής την κ. Κική Παναγιωτοπούλου.
Ο κ. Καταραχιάς θα εστιάσει στις λύσεις κοινωνικών προβλημάτων με βάση την ισότητα, χωρίς διακρίσεις και δήλωσε στην «Ε»: «Για πρώτη φορά αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά θέτοντας τον εαυτό μου, υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής Αρχής με την παράταξη της κ. Κικής Παναγιωτοπούλου, όπου οι Φαρσαλινοί με τίμησαν με 542 ψήφους και τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Τόσο εγώ, όσο και η παράταξή μου θα τιμήσουμε την ψήφο των δημοτών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από την πλευρά μου ως ο Αχιλλέας που όλοι γνωρίζετε, δεσμεύομαι τόσο σε αυτούς που με ψήφισαν, όσο και αυτούς που δεν με ψήφισαν, ότι από τη θέση του νέου Δημοτικού Συμβούλου θα βρίσκομαι καθημερινά δίπλα τους, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας γόνιμη και υπεύθυνη αντιπολίτευση για τον νέο, τον οικογενειάρχη, τον συνταξιούχο, τον επαγγελματία, τον αγρότη, η οποία θα στηρίζεται σε βάσεις ισότητας προς όλους».

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
Νίκος Τσιαγκάλης
Ο Νίκος Τσιαγκάλης αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς (έλαβε 679) στον συνδυασμό ΠΑΔΗΚ Αγιάς, του δημάρχου Αντ. Γκουντάρα.
Όπως δήλωσε στην «Ε»: «Πρωταρχικοί στόχοι είναι η αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στο αγροτικό οδικό δίκτυο χωριών του Δήμου Αγιάς και η στήριξη του αγροτών που επλήγησαν.
Πιο συγκεκριμένα θα στρέψουμε τις προσπάθειές μας για αποζημιώσεις των αγροτών στις παρακάρλιες περιοχές και παράλληλα θα διερευνήσουμε και για αποζημιώσεις των καστανοπαραγωγών από τη φαιά σήψη, μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αντίστοιχα αποζημιώθηκαν και Ιταλοί καστανοπαραγωγοί, από την ίδια ασθένεια της καστανιάς.
Σημαντική προτεραιότητα αποτελεί και η βελτίωση της καθαριότητας των πολιτών σε κάθε γωνιά του Δήμου, καθώς και έργα προσβασιμότητας για να απολαμβάνουν όλοι, χωρίς διακρίσεις, καλύτερη ποιότητα ζωής.
Εργα τα οποία επίσης προωθούνται είναι και η αισθητική αναβάθμιση των χωριών του Δήμου. Τέλος, θα γίνει πιο εντατική προσπάθεια, εξωστρέφειας του Δήμου στον τομέα του Τουρισμού».

Πέτρος Μπαρμπέρης
Ο Πέτρος Μπαρμπέρης, αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς (έλαβε 671) στον συνδυασμό «Αγιά-Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Ριζούλη. Δηλώνει στην «Ε»: «Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του δημότη, οφείλει να βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα κάθε δημοτικής αρχής από την αρχή της θητείας της όσο και της αντιπολίτευσης, από την πλευρά της οποίας καλούμαστε να διαχειριστούμε τα προβλήματα αυτά την καινούργια θητεία η οποία ξεκινά την 01/01/2024. Η καθαριότητα αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα της καθημερινότητας στον Δήμο Αγιάς. Ξεχειλισμένοι κάδοι από σκουπίδια και διάσπαρτα σκουπίδια παντού στον Δήμο, ενώ ανεξέλεγκτη είναι και η απόθεση ογκωδών απορριμμάτων.
Επίσης, είναι ανάγκη η άμεση δημιουργία μικρών αθλητικών γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5, σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές και χωριά του Δήμου για την εξυπηρέτηση των μικρών μας παιδιών. Αμεση πρέπει να είναι και αποκατάσταση των δημοτικών λαμπτήρων σε όλα τα χωριά του Δήμου και σε κάθε απομονωμένη γειτονιά για την αύξηση της αίσθησης ασφαλείας και στον πιο απομακρυσμένο δημότη.
Όλα τα παραπάνω ζητήματα απαιτούν άμεσες και δραστικές λύσεις, τις οποίες θα χρειαστεί να επιλύουμε και να αναδείξουμε σαν αντιπολίτευση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass