«Λερναία ύδρα» οι «εισπράκτορες» των απατεώνων

ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ο 54ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΕΝΩ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ 83ΧΡΟΝΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ 75.000 ΕΥΡΩ *ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Ο 54ΧΡΟΝΟΣ, ΜΙΑ 73ΧΡΟΝΗ ΕΡΙΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ 7.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑΑ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2023 17:32

Σε «λερναία ύδρα» έχουν μετατραπεί οι αναρίθμητοι «εισπράκτορες» των ανήθικων απατεώνων που εξαπατούν ηλικιωμένους με τις τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος ή του επείγοντος χειρουργείου συγγενικού προσώπου.

Την ώρα που χθες το μεσημέρι παραπέμπονταν στον Αυτόφωρο ένας 54χρονος «εισπράκτορας» έχοντας συλληφθεί στην Ελασσόνα, ενώ οι απατεώνες ζήτησαν από 83χρονη να τους δώσει 75.000 ευρώ για να χειρουργηθεί κατεπειγόντως «συγγενικό» της πρόσωπο, την ίδια ώρα στη συνοικία της Φιλιππούπολης -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- μια 73χρονη Λαρισαία, έπεφτε θύμα απατεώνων με το ίδια τέχνασμα, με αποτέλεσμα να ρίξει από το μπαλκόνι της μια σακούλα η οποία περιείχε 7.000 ευρώ. Χρηματικό ποσό που παρέλαβε μια άγνωστη γυναίκα, επίσης «εισπράκτορας», όπως ονομάζονται από την ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη που το κύκλωμα στέλνει στην Ελλάδα για να εισπράξει τα χρήματα.  
Όλοι οι συλληφθέντες (σ.σ. και πρόκειται για δεκάδες) είναι Βούλγαροι υπήκοοι, ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί κανείς από τους πρωτεργάτες των απατεώνων παρά τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει προσλάβει η δράση τους τα τελευταία χρόνια.
Μόνο στη Λάρισα τις τελευταίες ημέρες οι απατεώνες έχουν εισπράξει μυθικά ποσά αφού, χωρίς καμία αιδώ, εξαπατούν αδίστακτα ηλικιωμένους κλέβοντας αποταμιεύσεις μιας ζωής.
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η σύλληψη του 54χρονου από αστυνομικούς της Ελασσόνας είναι αποκαλυπτική για την πανελλαδική δράση του κυκλώματος. Ο συλληφθείς Βούλγαρος υπήκοος, σύμφωνα με την έρευνα του Α.Τ. Ελασσόνας, είχε λάβει εντολή να αναμένει τηλεφώνημά τους στην Κατερίνη, εντολή που άλλαξε στη συνέχεια με το δίκτυο των απατεώνων να του ζητάει να μεταβεί στην Ελασσόνα.
Ο 54χρονος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης φθάνοντας στην Ελασσόνα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- κοιμήθηκε στο αυτοκίνητό του στον χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ, για να συλληφθεί τελικά κοντά στην εκκλησία από αστυνομικούς του Α.Τ. Ελασσόνας.
Ενώ θα πήγαινε στο σπίτι μιας 83χρονης από την οποία οι απατεώνες ζήτησαν... 75.000 ευρώ, προκειμένου να χειρουργηθεί άμεσα συγγενικό της πρόσωπο το οποίο δήθεν νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Η 83χρονη, η οποία ήταν ενήμερη για τις απάτες, επικοινώνησε παράλληλα με το συγγενικό της πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο 54χρονος να πέσει στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ.
Από την έρευνα λοιπόν του Α.Τ. Ελασσόνας προέκυψε ότι ο 54χρονος, στις 9 Οκτωβρίου από ηλικιωμένη γυναίκα στη Βέροια, παρέλαβε το χρηματικό ποσό των δώδεκα 12.000. Όπως επίσης, στις 30 Οκτωβρίου έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, παρέλαβε από ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 10.000 ευρώ και 10 χρυσές λίρες.
Σημειώνεται πως στο αυτοκίνητο του 54χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο στιλέτο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο όπου ζήτησε και έλαβε εντολή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass