Εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ψάξουν στα συντρίμμια των βαγονιών

*Την ερχόμενη εβδομάδα *Νέο αίτημα στο Υπουργείο Αμυνας για τη μεταφορά βαγονιών *Τέλη του μήνα απολογούνται εκ νέου οι τρεις σταθμάρχες

Δημοσίευση: 12 Νοε 2023 18:00

Με ομάδα ειδικών εκπαιδευμένων σκύλων θα συνεχιστούν – στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - οι έρευνες στα συντρίμμια βαγονιών και ηλεκτραμαξών της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Με διάταξη του Εφέτη - Ανακριτή, Σωτ. Μπακαϊμη που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας, την ερχόμενη εβδομάδα θα διοριστεί ιδιώτης τελικά πραγματογνώμονας (σ.σ. μετά την αρνητική απάντηση της ΕΜΑΚ), ο οποίος θα βρεθεί στο Κουλούρι, εκεί που φυλάσσονται τα συντρίμμια των βαγονιών, όπου με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους θα ερευνήσει για τον εντοπισμό, μεταξύ άλλων, τυχόν ιχνών που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση της 57ης νεκρής, της νεαρής επιβάτιδας από τη Θεσσαλονίκη που δεν βρέθηκε ποτέ.
Στο μεταξύ ο κ. Μπακαϊμης αναμένει τα εργαστηριακά αποτελέσματα τόσο από τις δειγματοληψίες που έγιναν πρόσφατα σε Τέμπη και Κουλούρι όσο και από τα προσωπικά είδη επιβατών που παραμένουν στα «αζήτητα» του Αστυνομικού Τμήματος των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μεταφράζεται η απαντητική επιστολή της κατασκευάστριας εταιρείας των ηλεκτραμαξών προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα του Ανακριτή ως προς τη «συμπεριφορά» των ελαίων των αμαξών με αφορμή και την έκρηξη του προκλήθηκε μετά τη μετωπική σύγκρουση.
Από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αναμένονται επίσης στοιχεία που αφορούν στο βιντεοληπτικό υλικό σχετικά με το φορτίο της Εμπορικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, ενώ τέλος αναμένεται απάντηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του κ. Μπακαϊμη, τα βαγόνια να μεταφερθούν προς φύλαξη σε οποιοδήποτε στρατόπεδο της Λάρισας, μεταφορά που θα γίνει με ευθύνη στρατιωτικών υπηρεσιών. Με τη διευκρίνιση ότι τα συντρίμμια θα παραμείνουν στην περιοχή προκειμένου να μπορούν να είναι στη διάθεση του Δικαστηρίου και κατά την περίοδο της διεξαγωγής της δίκης. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥπΕΘΑ είχε απαντήσει θετικά στο αίτημα, προσδιορίζοντας μάλιστα και το στρατόπεδο (303 ΠΕΒ) φύλαξης, ωστόσο η απόφαση δεν εκτελέσθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ο Εφέτης – Ανακριτής μέχρι το τέλος του έτους θα εξετάσει, ασκώντας διώξεις, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να κληθούν ενώπιόν του οι τρεις σταθμάρχες, της απογευματινής και βραδινής βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Διευκρινίζεται πως η κλήση θα αφορά στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου και όχι σε κάποια μεταβολή των κατηγοριών.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass