Συνέδριο δικαστών για την τεχνητή νοημοσύνη

*Στη Λάρισα *Από την Ενωση Δικαστών -Εισαγγελέων και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 12 Νοε 2023 17:37
Η πρόεδρος της Ένωσης  Δικαστών και Εισαγγελέων  Μαργαρίτα Στενιώτη Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων συνδιοργανώνουν συνέδριο στη Λάρισα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου. Το συνέδριο που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Διβάνη» θα ασχοληθεί με τις θεματικές ενότητες: «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας Αναγκαιότητα - Ασφάλεια Δικαίου» και «Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικαιοσύνη».

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου η πρόεδρος Εφετών και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί που θα απευθύνουν, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπουγάς, η Εφέτης και Γ.Γ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Ελευθερία Κώνστα, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός καθώς και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων, Λάρισας Τρύφωνας Τσάτσαρος, Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, Τρικάλων Νικόλαος Γουγουλάκης και Καρδίτσας, Γεώργιος Ανυφαντής.ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΚ ΚΑΙ ΚΔΠ
Στο πρώτο μέρος των εργασιών, προεδρεύων θα είναι ο Τρύφωνας Τσάτσαρος και θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις:
11:00 - 11:20 Ιωάννης Παναγόπουλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών: Αναγκαιότητα νέας τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
11:20 - 11:40 Ειρήνη Νικολάου, Πρόεδρος Εφετών: Αυστηροποίηση ποινών – αποτελεσματικότητα.
11:40 - 12:00 Δημήτριος Σαμαρτζής, Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων: Μία διάταξη - 187 ΠΚ - δέκα οκτώ μήνες σε αναστολή.
Στο δεύτερο μέρος, προεδρεύων θα είναι ο, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης και θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις:
12:00 - 12.20 Νικόλαος Νικολάου, Εισαγγελέας Εφετών: Ποινική Διαπραγμάτευση - Αποκαταστατική Δικαιοσύνη.
12:20 -12:40 Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών: Συρρίκνωση της αρμοδιότητας των Δικαστικών Συμβουλίων. Θετικά – Αρνητικά.
12:40 - 12:50 Παρεμβαίνων: Κωνσταντίνος Ζαφειρούλης, Δικηγόρος: μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κάτοχος μεταπτυχιακής ειδίκευσης στις Ποινικές και Εγκληματολογικές Σπουδές Εκτελεστότητα ποινών επί πλημμελημάτων.ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στο πρώτο μέρος της δεύτερης θεματικής ενότητα, προεδρεύουσα θα είναι η Αρεοπαγίτης Βαρβάρα Πάπαρη και θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις:
15:00 - 15:20 Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου για το Δίκαιο της Ιδιωτικότητας, της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Τεχνολογία: Τεχνητή Νοημοσύνη και λήψη αποφάσεων
15:20 - 15:40 Άννα Ρήγα, Εφέτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην απονομή της Δικαιοσύνης - Συγκριτική προσέγγιση.
Στο δεύτερο μέρος προεδρεύουσα θα είναι η Εφέτης Ελευθερία Κώνστα και θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις:
15:40 - 16:00 Κωνσταντίνος Ν. Βελησσαρίου, Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, LLM Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου: Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) στην ελληνική δικαιοσύνη - νομικές και ηθικές προκλήσεις.
16:00 -16:20 Βασίλης Καραναστάσης, Πρόεδρος Πρωτοδικών: Υπάρχει εφαρμογή της Τεχνητής Δικαιοσύνης στην Ελληνική Δικαιοσύνη;
16:20 - 16:40 Σταυρούλα Φίκαρη, Δικηγόρος, DEA Σύμβουλος Νομικής Πληροφορικής, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Διαχείρισης Περιεχομένου Qualex: Τεχνητή Νοημοσύνη και Πλατφόρμες Νομικού Περιεχομένου.
16:40 - 16:50 Παρεμβαίνων: Γεώργιος Ι. Αθανασάκης, Δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου: Τεχνητή Νοημοσύνη και Κράτος Δικαίου.
16:50 - 17:00 Παρεμβαίνων: Χρήστος Κ. Πούλιος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, LLM Εναλλακτικοί Τρόποι Επίλυσης Διαφορών, MSc Πολεοδομία, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Τεχνητή νοημοσύνη και δικηγορία.                   

 Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass