Εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2023 14:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δήμου Αγιάς πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλίδα» Αγιάς η πρώτη από τις δύο ενότητες σεμιναρίου που υλοποιεί ο Σύλλογος και έχει ως θέμα της την παροχή πρώτων βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις.

Στην ενότητα αυτή ο πρόεδρος της πιστοποιημένης ομάδας Ε.Ο.Δ.Υ.Α. Ξενοφών Λέτσας παρουσίασε στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες τεχνικές παροχής πρώτων βοηθειών σε καταστάσεις τραυματισμών, καταγμάτων, αιμορραγιών, εγκαυμάτων, ηλεκτροπληξίας, κεραυνοπληξίας, σε δάγκωμα φιδιού και σε τσίμπημα εντόμου. Επίσης, τρόπους αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων, όπως λιποθυμία, έμφραγμα μυοκαρδίου, επιληψία, αλλεργικό σοκ, ενώ εξήγησε και το πώς οργανώνεται ένα φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες. Η παρουσίαση έγινε με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και τα πρωτόκολλα εκτίμησης και αντιμετώπισης επειγόντων καταστάσεων. Η δεύτερη ενότητα, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, τις ώρες 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, περιλαμβάνει επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, ΚΑΡΠΑ με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις πνιγμού. Μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι/-ες επιθυμούν, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass