Παρουσιάζει ερευνητικά αποτελέσματα δράσεων Μεταφοράς Τεχνολογίας

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2023 13:01

Υβριδική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου «Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», καθώς και καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα που παρήχθησαν από Εργαστήρια και Ερευνητικές ομάδες της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Έργων οργανώνεται αύριο και μεθαύριο στη Λάρισα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πάρκου Καινοτομίας «JOIST» (Βαλτετσίου & Τριπόλεως 41336) και θα φιλοξενήσει εκθέτες-ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου, παράλληλες ομιλίες, συζητήσεις και workshop σχετικά με την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται από τα πανεπιστήμια, τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν Τεχνοβλαστοί-(Spin-off) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Απευθύνεται σε ακαδημαϊκό προσωπικό και ερευνητές, στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και επενδυτές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τη γνώση που παράγεται από τις Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον τρόπο που αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή στην αγορά.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.
Αντικείμενο του έργου «Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (2022-2023) αποτελεί η ενίσχυση της ερευνητικής ικανότητας του Πανεπιστημίου, η διασύνδεσή του με τη βιομηχανία, η μεταφορά της γνώσης που παράγεται προς την κοινωνία και η καλλιέργεια της ιδέας της επιχειρηματικότητας εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας. Συγκεκριμένα, υποστηρίχθηκαν ερευνητικές ομάδες στη διαδικασία ίδρυσης και ανάπτυξης εταιρειών τεχνοβλαστών (spin off), καθώς και σε θέματα προστασίας της διανοητικής διαδικασίας επί καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών, πρακτικών και ιδεών που παρήχθησαν εντός του Πανεπιστημίου.
Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:Σάββατο 25/11/2023
09.45-10.00: Υποδοχή και έναρξη της εκδήλωσης.
10.00-10.15: Χαιρετισμοί (Αμφιθέατρο): Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι.
10.15-11.30: Συνεδρίαση (Αμφιθέατρο) με θέμα την «Αξιοποίηση καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο των δράσεων του Έργου ΓΜΤ-7172».
11.30-12.00: Διάλειμμα και καφές-Coffee break.
12.00-13.00: Παρουσιάσεις (Αίθουσα FLL):
* Αποτελέσματα Έργου και Προσφερόμενες Υπηρεσίες του ΓΜΤ-7172.
* Το νομικό πλαίσιο για την εμπορική αξιοποίηση της έρευνας στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα μέσω της σύστασης εταιρειών τεχνοβλαστών (Νόμος 4864/2021 και ο νέος νόμος πλαίσιο 4957/2022 της Ανώτατης Εκπαίδευσης).
* Παρουσιάσεις Ψηφιακών Εργαλείων ΓΜΤ-7172 (IPR-HelpDesk, Uth. Innovation).
13.00-13.30: Διάλειμμα και καφές-Coffee break.
13.30-16.00: Παρουσιάσεις (Αίθουσα FLL).
* Παρουσιάσεις Εταιρειών Τεχνοβλαστών (Spin-off) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
* Παρουσιάσεις αποτελεσμάτων της ειδικής δράσης «Proof of Concept». Κυριακή 26/11/2023
Παράλληλες εκδηλώσεις: 11.00-13.30: Ανοιχτή Έκθεση Καινοτομίας και Δικτύωσης. Open Innovation Exhibition-Networking.
12.30-13.30: EKT Brokerage Event (Workshop & webinar) (Αίθουσα FLL): Ευκαιρίες χρηματοδότησης ερευνητικών αποτελεσμάτων. Μονάδα Καινοτομίας και Δικτύωσης, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας-Περιφερειακό Γραφείο ΟΒΙ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass