Η Πρωτοβουλία για τις δίκες πολιτών για τα διόδια

Δημοσίευση: 03 Νοε 2014 16:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:54

Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους και υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε ακόμα μια από τις δεκάδες δίκες με κατηγορούμενους 19 πολίτες που κινητοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στα διόδια.

Το σαθρό κατηγορητήριο της «διέγερσης» κατέρρευσε για ακόμη μια φορά και όλοι κηρύχθηκαν αθώοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι συναγωνιστής μας έχει συρθεί στα δικαστήρια ήδη 13 φορές, ενώ για όλες τις υποθέσεις που δικάστηκαν μέχρι τώρα με όμοια η παρεμφερή κατηγορητήρια, οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές.

Παρόλα αυτά η βιομηχανία διώξεων, με νέες ή εξ αναβολής υποθέσεις, συνεχίζεται. Στα πλαίσια αυτά με βάση τις ίδιες ανυπόστατες κατηγορίες και τις συνεπακόλουθες αθωωτικές αποφάσεις, κατατέθηκε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Λάρισας, υπόμνημα με το οποίο ζητείται να τοποθετηθούν στο αρχείο όλες οι σχετικές υποθέσεις. Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί η συνέχιση των διώξεων είναι η παρατεταμένη ομηρία των ανθρώπων που σήκωσαν το κεφάλι στην κατάληψη των εθνικών οδών από τους σύγχρονους  λήσταρχους-εργολάβους και στην καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματός μας στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση.

Ποιο είναι το όριο στο φόρο αίματος που ενεργοποιεί την ευαισθησία της τυφλής δικαιοσύνης;   Όλοι εμείς που βιώνουμε καθημερινά τις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας και του ξεπουλήματος δημόσιων αγαθών και κοινωνικών δομών πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Με όπλο την αλληλεγγύη δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να οργανωθούμε και  να  μαζικοποιήσουμε τη  δράση μας  με  στόχο την  κατάργηση όλων των διοδίων που βάζουν μπάρες όχι μόνο στους δρόμους αλλά και στη ζωή μας.

 Να σταματήσουν τώρα όλες οι ποινικές διώξεις των αγωνιστών για την κατάργηση των διοδίων.  Να δικαστούν οι ηθικοί αυτουργοί των τροχαίων δολοφονιών.    Να καταργηθούν τα διόδια. Οι αγώνες μας δεν είναι παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι» καταλήγει η Πρωτοβουλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass