Διάλεξη για την υγεία του εδάφους

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ LISA STEIN

Δημοσίευση: 28 Νοε 2023 13:34

Στη Λάρισα θα βρίσκεται την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, η γνωστή Αμερικανίδα μικροβιολόγος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα του Καναδά, Lisa Stein, και θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Υγεία του εδάφους και Κλιματική αλλαγή».

Η διακεκριμένη επιστήμονας θα μιλήσει στο κοινό, κατά τη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που διοργανώνουν οι ερευνητές του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας Φυτών και Περιβάλλοντος, του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Λάρισα με θέμα: “Το μικροβίωμα του εδάφους ως ‘εργαλείο’ στην οικοτοξικολογία και στη φυτοπροστασία: προεκτάσεις που αφορούν στην κλιματική αλλαγή”.
Ερωτήματα όπως αν κυκλοφορούν στην αγορά βιολογικά γεωργικά φάρμακα και υπό ποιο πλαίσιο, ποια είναι τα φιλικά προς το περιβάλλον, βιώσιμα εργαλεία φυτοπροστασίας από παθογόνα και εχθρούς, τι είναι τα μικροβιακά φυτοφάρμακα και τι τα μικροβιακά εμβόλια, κ.ά., θα απαντηθούν νωρίτερα από ερευνητές του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας Φυτών και Περιβάλλοντος, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, αλλά και από νέους ερευνητές του ερευνητικού έργου ARISTO, οι οποίοι θα αναλύσουν ξεχωριστά τα αποτελέσματα ευρωπαϊκών ερευνητικών κοινοπραξιών όπως των ARISTO, RATION και INTOMED, παρουσιάζοντας τις εξελίξεις στον τομέα της φυτοπροστασίας και επισημαίνοντας τα κενά και τις μελλοντικές προκλήσεις για την Υγεία του Εδάφους και την Κλιματική Αλλαγή.
Σκοπός της 3ωρης αυτής εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ανάπτυξη διαλόγου με την κοινωνία προκειμένου να ενισχυθεί η αποδοχή και η χρήση καινοτόμων εργαλείων φυτοπροστασίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα 10:00 π.μ.-13:00 στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λάρισα (Θεοφράστου 1) και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Οι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στα Αγγλικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass