Κατέγραψαν προβλήματα στα παρακάρλια χωριά

* Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χθες στον Δήμο Κιλελέρ * Ακολούθησε συνάντηση και με καστανοπαραγωγούς στη Μελιβοία

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2023 13:09

Σε πλημμυρόπληκτα παρακάρλια χωριά του Δήμου Κιλελέρ βρέθηκε χθες κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία. Συγκεκριμένα το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, γραμματέα Κ.Π.Ε., την Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτή Λάρισας και γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και τον Θανάση Πετρόπουλο, γραμματέα Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλελέρ και ακολούθως τα χωριά Νίκη, Σωτήριο και Αρμένιο, όπου καταγράφηκαν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους τους, δύο μήνες μετά την εκδήλωση του ακραίου φαινομένου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, επισκέφθηκαν την εταιρεία μεταποίησης «ΒRΕΤΑSE.Π.Ε.» και την ίδια μέρα το απόγευμα μετέβησαν στο χωριό Μελιβοία του Δήμου Αγιάς, όπου είχαν συνάντηση με καστανοπαραγωγούς.
Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε στο Επιμελητήριο της Λάρισας, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας, κ. Λίτσα Λιακούλη αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα του Δαμασίου. Το χαρακτήρισε μάλιστα «απάτη από την πλευρά της Κυβέρνησης για το θέμα των κοντέινερ και των σπιτιών». Το ανέλυσε με τρία παραδείγματα: « Ένα είναι το γεγονός ότι απορρίπτονται οι αιτήσεις και δεν υπάρχουν χρήματα για δάνεια και η κυβέρνηση δεν δανειοδοτεί την ανοικοδόμηση του Δαμασίου. Το δεύτερο είναι, πως από το 2021, τους απαντούν το 2023, στα αιτήματα και αρνούνται τις καταβολές των έκτακτων επιδομάτων. Και το τρίτο και βασικότερο, είναι πως εκεί που είχαν τα σπίτια τους και έχουν γκρεμιστεί, τώρα δεν τους επιτρέπουν να ξανακτίσουν στο ίδιο μέρος, αν δεν είναι, με τους σύγχρονους όρους, άρτιο και οικοδομήσιμο. Δηλαδή θα πρέπει να πάνε σε άλλα οικόπεδα. Στα όρια τους οι άνθρωποι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass