«Να εκπαιδευτεί η κοινωνία σε θέματα αναπηρίας»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤ. ΠΑΪΚΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2023 13:27

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, υποδέχτηκε στους χώρους του τον πρόεδρο του Αναπηρικού Κινήματος Θεσσαλίας, κ. Πάικο Στέφανο, ο οποίος συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β4.

Ο κος Πάικος ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για θέματα που σχετίζονται με την αναπηρία, τις μορφές και τα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, καθώς επίσης και για τους τρόπους προσέγγισης ατόμων με αναπηρία. Τόνισε ιδιαίτερα την επείγουσα ανάγκη για «εκπαίδευση» της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας, προκειμένου να εμπεδωθούν οι σύγχρονες αντιλήψεις για αυτή και να προστατευτεί η αξιοπρέπεια των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, καθώς επίσης την αναγκαιότητα δημιουργίας προϋποθέσεων για μια πιο δίκαιη κοινωνία, η οποία συμπεριλαμβάνει ισότιμα όλους μας.
Η ενημέρωση του προέδρου έδωσε το έναυσμα να αναπτυχθεί στη συνέχεια μια άκρως ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, η οποία αφορούσε, μεταξύ άλλων, τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία στην καθημερινότητά του, τον βαθμό αυτονομίας που αυτό μπορεί να αναπτύξει και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η ζωή ενός ατόμου ΑμεΑ να γίνει πιο ποιοτική.
Η επίσκεψη του προέδρου του αναπηρικού κινήματος Θεσσαλίας, κ. Πάικου, αποτέλεσε «μάθημα ζωής» για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, ευκαιρία κατανόησης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και ζωντανό παράδειγμα αποδοχής και σεβασμού στην έμφυτη αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass