Αποβίβασαν μετανάστες στην ακτή «Παπακώστα» του Δήμου Αγιάς

37 ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ - ΜΕ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΑΣ 59ΧΡΟΝΟΣ - ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΑΝ 28 ΣΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΟ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2023 13:29

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διακομίστηκε νεκρός ένας 59χρονος μετανάστης από το Ιράν, ενώ είχε εντοπιστεί με τραύματα σε χώρο αποσκευών εντός τζιπ που εγκατέλειψε ο οδηγός του, έπειτα από καταδίωξη.

Ο 59χρονος φέρεται πως ήταν μέλος ομάδας, συνολικά 37 μεταναστών που αποβίβασαν άγνωστοι δουλέμποροι από τις τουρκικές ακτές, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στα παράλια του Δήμου Αγιάς και ειδικότερα στην ακτή «Παπακώστα».
Η δράση των σύγχρονων δουλεμπόρων δεν είναι άγνωστη στις Διωκτικές Αρχές, ούτε και πρωτοφανής για τα τοπικά χρονιά, αφού στις 24 Οκτωβρίου στην όμορη περιοχή του Βένετου Μαγνησίας αποβίβασαν 28 πρόσφυγες από τη Συρία, εκ των οποίων -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- 7 βρέθηκαν στην παραλία της Λιμνιώνας, ενώ άλλοι 21, που εκτιμάται ότι αποπροσανατολίστηκαν, βρέθηκαν κοντά στη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Φλαμούρι Πηλίου.
Σε ό,τι αφορά τους 57 πρόσφυγες (σ.σ. στην πλειοψηφία τους υπήκοοι Αφγανιστάν), η παρουσία τους στην περιοχή αποδείχθηκε όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Αγιάς, περασμένα μεσάνυχτα, εξετάζοντας πληροφορίες, επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε ένα τζιπ, μεγάλου κυβισμού, στην είσοδο της Αγιάς. Ο οδηγός του τζιπ δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας να κινητοποιεί δυνάμεις για τον εντοπισμό του πράσινου SUV που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Το τζιπ εντοπίστηκε στο Ελευθέριο, με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να το καταδιώκουν στη νέα Εθνική (ΠΑΘΕ), από τον κόμβο του Πλατυκάμπου έως τον κόμβο Νίκαιας, με τον οδηγό του τζιπ, μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης και της οδού Βόλου να εισέρχεται στη Λάρισα και να ακινητοποιείται σε αδιέξοδο στη συνοικία της «Τούμπας».
Ο οδηγός του τζιπ, που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για ανάλογες δράσεις, εγκατέλειψε το τζιπ και διέφυγε πεζός, με αστυνομικούς να βρίσκουν στο αυτοκίνητο επτά συνολικά επιβαίνοντες. Ανάμεσά τους, δύο γυναίκες και τρεις ανήλικους, ενώ στον χώρο αποσκευών βρέθηκε ο 59χρονος υπήκοος Ιράν, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικούς είχε τις αισθήσεις του, αλλά έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «στο εσωτερικό του οχήματος επέβαιναν 7 μη νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων 3 ανήλικοι, ενώ εξ αυτών 59χρονος αλλοδαπός βρέθηκε στον χώρο των αποσκευών, φέροντας εμφανή τραύματα στο κεφάλι του (αιμορραγία). Με σταθμό του ΕΚΑΒ διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας αποδείχθηκε ότι οι 7 πρόσφυγες ανήκαν την ομάδα των προσφύγων που εγκατέλειψαν στην Ακτή «Παπακώστα» οι δουλέμποροι. Έτσι, με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. οι 30 εναπομείνατες πρόσφυγες στην ακτή (9 άδρες, 11 γυναίκες και 10 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ενώ για την παροχή πρώτων βοηθειών και για ιατρικές εξετάσεις διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας 3 έγκυες γυναίκες και ένας πρόσφυγας με αναπηρία, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση αναζητά τον οδηγό του τζιπ, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών θανάτου του 59χρονου παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα διενεργηθεί μεθαύριο Πέμπτη.
Από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται πως «για τους μη νόμιμους μετανάστες κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής τους», ενώ το «όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Κατασχέθηκαν, επίσης, από το εσωτερικό του οχήματος, 30 ευρώ, 140 λίρες Τουρκίας και 20 ισραηλινά σέκελ, ενώ από τον θανόντα κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass