«Θα αγωνιστούμε για τις ανάγκες των πολλών»

Ανέφερε ο Στέλιος Τσικριτσής κατά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τυρνάβου

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2023 14:05

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου και παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών έγινε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Τυρνάβου Στέλιου Τσικριτσή, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Κοινοτήτων.

Στην τελετή της ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του στον νέο Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο νέος δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τους βασικούς άξονες της νέας Δημοτικής Αρχής που θα ξεκινήσει επίσημα το έργο της από την 1η Ιανουαρίου 2024: «Σεβασμιότατε, κύριε Περιφερειάρχα, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αγαπητοί προσκεκλημένοι και εκλεγμένοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου μας,
Εύχομαι σε όλους μας δημιουργική θητεία προς όφελος της πόλης και των συμπολιτών μας.
Στις 15 Οκτώβρη, ο λαός, όπως εκφράστηκε στην κάλπη μέσα από διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, έδωσε στον συνδυασμό μας, στη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθαρή λαϊκή εντολή: Να προχωρήσουμε σε μια νέα τροχιά τον Δήμο μας. Και αυτό θα πράξουμε, έχοντας πάντα ως γνώμονα το κοινό καλό και συμφέρον, ώστε να έχετε όλοι αυτά που δικαιούστε και σας αξίζουν. Θα πάμε μπροστά για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.
Το σύνθημά μας αυτό αποτελεί τη δική μας δέσμευση απέναντί σας.
Γνωρίζουμε και γνωρίζετε πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας, τις δύσκολες συνθήκες και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουμε τη νέα χρονιά με την ανάληψη των καθηκόντων μας. Σε όλα αυτά την επόμενη μέρα πρέπει να ανταπεξέλθουμε και να πορευτούμε σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι εχθρικό απέναντί μας, αφού είναι φτιαγμένο από τους κυρίαρχους στην οικονομική και κοινωνική ζωή ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους.
Δεσμευόμαστε, όμως, ότι θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε, όπως πολύ καλά ξέρουμε. Δεσμευόμαστε, πως δική μας προτεραιότητα θα είναι πάντα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή σας και τις ανάγκες σας.
Πολλά τα προβλήματα θα ρωτήσει κάποιος; Πολλά η απάντηση.
Υπάρχει, άραγε, λύση; Ξεκάθαρα υπάρχει και είναι ο αγώνας της νέας Δημοτικής Αρχής μαζί με τον λαό του Δήμου Τυρνάβου. Διότι ένας περήφανος λαός, που διεκδικεί τα δίκια του, θα είναι πάντα νικητής. Άλλωστε, ποτέ κανείς δεν κέρδισε καθισμένος με το χέρι ανοιχτό και απλωμένο, αλλά όρθιος, διεκδικώντας τα δικαιώματά του.
Αγωνιστές ήμασταν και έτσι θα παραμείνουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί τους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, που καταστρέφονται από το σύστημα. Σε αυτούς τους ανθρώπους λογοδοτούμε εμείς για αυτών τις ανάγκες θα παλέψουμε.
Οι βασικοί μας άξονες βασίζονται σε ένα αύριο που θα προτάσσει την προστασία της ζωής του λαού και θα δίνει λύσεις στις ανάγκες του, ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των παιδιών του Δήμου μας στις σχολικές δομές με αντιπυρική προστασία, με ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση και με βελτίωση των μονάδων αυτών. Θα αγωνιστούμε για τη σταδιακή βελτίωση της καθαριότητας και του πράσινου στις πόλεις και τα χωριά μας που βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, για την αναγέννηση του πολιτισμού που βρίσκεται σε εγκατάλειψη τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας και έχει αφεθεί στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συλλόγων, για τη βελτίωση των ξεχασμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Θα παρέμβουμε βελτιώνοντας σταδιακά την αστική και αγροτική οδοποιία, όπως και άλλους άξονες που θα τους βλέπετε να εξελίσσονται στην πορεία με γνώμονα πάντα την κοινωνική πολιτική, έχοντας πάντα, όμως, ξεκάθαρο ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε απέναντι σε οτιδήποτε αντιλαϊκό μάς επιβάλλουν, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ξεχωρίσουμε ποτέ κανέναν πρόεδρο Συμβουλίου Κοινότητας, Διοικητικά Συμβούλια φορέων, απλούς συμπολίτες, με κριτήριο πού ανήκουν και τι πιστεύουν. Ήρθαμε να ενώσουμε.
Γι’ αυτό ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε ήδη μαζί τους, να ανταλλάσουμε σκέψεις, ώστε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που αξίζει για τους πολίτες του.
Έτσι θα πορευτούμε σε όλη την πεντάχρονη θητεία μας.
Δημοτική Αρχή θα είστε και όλοι εσείς, κανείς σας δεν περισσεύει.
Η διάθεση συνεργασίας θα χαρακτηρίζει τη θητεία μας και εκεί θα δούμε πραγματικά τι είναι ο καθένας και για ποιον παλεύει, ποιοι ενισχύουν τα εμπόδια και ποιοι θέλουν να τα σβήσουν. Εκεί θα δούμε πού φτάνει το σύστημα, εκεί θα αναδειχθεί και ο ρόλος της κάθε παράταξης.
Διεκδικούμε όσα έχουμε ανάγκη, τώρα, άμεσα.
Από αύριο μαζί σας, πάμε κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις που μας επιβάλουν από την κεντρική εξουσία.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση από την καρδιά μου εύχομαι να έχουμε όλοι μια δημιουργική δημοτική περίοδο προς όφελος του λαού του Δήμου Τυρνάβου.
Σας ευχαριστώ, καλή δύναμη καλές γιορτές σε όλους με υγεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass