«Το κράτος τους άφησε αβοήθητους...»

ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ -ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2024 15:01

«Θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων και σε βάθος χρόνου να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως δικαιολογία από την Πολιτεία η κλιματική κρίση για να μην προχωρούν απαραίτητες ενέργειες θωράκισης της Θεσσαλίας», τόνισε χθες από τη Λάρισα, ο πρόεδρος της «Νέας Αριστεράς» κ. Αλέξης Χαρίτσης, όπου βρέθηκε στον πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε Παλαμά, Κοσκινά, Μουζάκι και Φαρκαδόνα, (όπου διαπίστωσε ότι παραμένει το αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους, οι οποίοι «τρέμουν» στο ενδεχόμενο νέων βροχών), ο κ. Χαρίτσης έφθασε –συνοδευμένος από το τοπικό στέλεχος Ζωή Ακριβούλη- αργά το απόγευμα στο νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και λίγο πριν τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη κ. Δημ. Κουρέτα, δήλωσε τα εξής: «Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τις περιοδείες μας, την επαφή με την κοινωνία, αυτή τη νέα χρονιά, από τη Θεσσαλία προκειμένου να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους – συμπολίτες μας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, και να ακούσουμε την πραγματικότητα που βιώνουν. Μια πραγματικότητα που -όπως αποδείχθηκε- είναι σκληρή και τέσσερις μήνες μετά το επιτελικό κράτος τους έχει αφήσει αβοήθητους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.
Είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε τη φωνή των πλημμυροπαθών σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και στο κοινοβούλιο. Δεσμευθήκαμε, και θα πράξουμε τις επόμενες ημέρες, να προχωρήσουμε σε μια σειρά από κοινοβουλευτικές ενέργειες, ώστε να αναδείξουμε τα πολύ μεγάλα προβλήματα σε σχέση με τις αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες, σε σχέση με τις αποζημιώσεις σε καλλιέργειες και επιχειρήσεις αλλά και με τα ζητήματα θωράκισης απέναντι σε φυσικές καταστροφές. Η Νέα Αριστερά θα απαιτήσει οι χρηματοδοτήσεις της χώρας να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που έχουν πληγεί από τις μεγάλες κρίσεις, των φυσικών καταστροφών. Αν δεν αλλάξουμε πολιτική, αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, δεν μπορούμε να έχουμε βιώσιμο μέλλον» κατέληξε σε δηλώσεις του.
Να σημειωθεί ότι η συνάντηση Χαρίτση- Κουρέτα έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, με απόφαση του νέου περιφερειάρχη.
«Πολλή δουλειά, λίγα λόγια»
Με όρεξη για δουλειά και διάθεση συνεργασίας με όλους, ανέλαβε τα καθήκοντά του, χθες το πρωί, ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
«Πολλή δουλειά και λίγα λόγια» υποσχέθηκε ο κ. Κουρέτας στις πρώτες του δηλώσεις σε δημοσιογράφους που έκανε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην οδό Κουμουνδούρου (στο κέντρο), μιας και το γραφείο του δεν ήταν ακόμη έτοιμο.
Στην πρώτη του ουσιαστικά δήλωση, ως περιφερειάρχης, ο κ. Κουρέτας τόνισε τα εξής: «Εύχομαι καλή χρονιά σε εσάς και σε όλους τους Θεσσαλούς.
Τυπικά η ανάληψη της περιφερειακής αρχής γίνεται από σήμερα, αλλά ουσιαστικά ασχολούμαστε με τα θέματα της Θεσσαλίας εδώ και πάνω από δύο μήνες. Οπότε θα τα λέμε αναλυτικά, αλλά όχι πάρα πολύ συχνά να ξέρετε, γιατί υπάρχει πάρα πολλή δουλειά και θα πρέπει να λύνονται τα θέματα και θα τα λέμε μετά την επίλυσή τους κάθε φορά. Τα γραφεία του νέου Περιφερειάρχη ετοιμάζονται και στα δύο κτίρια της Περιφέρειας στη Λάρισα».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass