Οι νέοι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2024 15:12

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)
Του Γ. Γκαντέλου
Δημαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν χθες στο Δημοτικό κατάστημα Φαρσάλων, όπου σε ειδική συνεδρίαση προήδρευσε ο πλειοψηφών σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Δημήτρης Γούσιας, προκειμένου να εκλεγούν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια με το νέο προεδρείο να πραγματοποιηθούν οι εκλογές των μελών της δημοτικής επιτροπής για τη νέα δημοτική περίοδο.

Νέος πρόεδρος εξελέγη ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης, ενώ ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο κ. Εσκίογλου οι νέοι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον προεδρεύοντα κ. Δημήτρη Γούσια να αναφέρει τα εξής: “Θέλω να σας συγχαρώ όλους για την εκλογή σας και για τον τίμιο αγώνα που δώσατε στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε και τώρα καλούμαστε όλοι μαζί με τις όποιες διαφορετικές μας προσεγγίσεις να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για να λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Θα μου επιτρέψετε και από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου που με ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο στην επαρχία Φαρσάλων και να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να σταθώ αντάξιος στις προσδοκίες τους. Θέλω τέλος να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους μου στη δημοτική αρχή που ανέλαβαν από χθες αξιώματα”.
Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ευχήθηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα, μέσα σε κλίμα ομόνοιας για το καλό του τόπου και στη συνέχεια ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο προεδρείο, στον πρόεδρο και νέο δημοτικό συμβούλιο.
Η κ. Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε στη συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προέδρου τονίζοντας: “Εύχομαι το πρόσωπο που θα επιλέξετε κ. Δήμαρχε να τιμήσει αυτό τον θεσμό για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και κατ΄επέκταση της Δημοκρατίας”.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων κ. Απ. Αναγνώστου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να υπάρξει διεκδικητικό πλαίσιο για το καλό του Δήμου και της κοινωνίας και να μην παραμείνουμε στα ευχολόγια όπως τα προηγούμενα χρόνια». Απούσα ήταν η κ. Μαρία Ίφου και ο σύμβουλος της παράταξής της κ. Βασίλης Βασιλόπουλος.
Ακολούθησε σε κλίμα συναίνεσης η εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με την πλειοψηφία να προτείνει τον κ. Παναγιώτη Μακρυγιάννη, όπου και εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων. Ακολούθησε η εκλογή του αντιπροέδρου κ. Ταξιάρχη Κουτσοκέρα από τη μείζονα αντιπολίτευση, ενώ τέλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση εκλέχθηκε ως γραμματέας ο κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, ως μοναδικοί προτεινόμενοι από κάθε παράταξη. Και οι τρεις έλαβαν από 22 ψήφους, δεν ψήφισε θετικά μόνο o κ. Αναγνώστου.
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μακρυγιάννης στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: “Θα δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί, όχι μέσω κατ’ ανάγκη συμφωνίας για όλα, αλλά μέσα από μια βαθιά πολιτική και γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων, η οποία θα μετουσιώνεται σε συνθέσεις και τελικά σε αποφάσεις, που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα των δημοτών. Από την πλευρά μου θέλω να διαβεβαιώσω το σώμα ότι σε συνεργασία με το διαπαραταξιακό προεδρείο θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις με πολλή αγάπη για την πόλη μου, με ανιδιοτέλεια, με απόλυτο σεβασμό και δημοκρατική νομιμοποίηση των παρατάξεων και κάθε συμβούλου και με την αμεροληψία που επιβάλλεται για να αποτελέσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, το δημοκρατικό πολιτικό όργανο, το οποίο με τις αποφάσεις του και με αποτελεσματικό τρόπο, θα βελτιώνει συνεχώς την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα αναβαθμίζει την πόλη με στόχο να την καταστήσει εξωστρεφή, ελκυστική και πρωτοπόρα. ”.
Ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου ανακοίνωσε τους εξής νέους αντιδημάρχους Φαρσάλων: Στην Αντιδημαρχία Οικονομικών παραμένει η κ. Σοφία Χατζηπλή. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Βασιλείου, στην Αντιδημαρχία Πρασίνου η κ. Χριστίνα Αγγελουσοπούλου, στην Καθαριότητα ο κ. Δημήτρης Γεωργατζής και στη νέα Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Πολιτισμού που δημιουργείται αναλαμβάνει ο κ. Ιωάννης Δημακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass