Παμψηφεί το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2024 17:35
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπυρίδων Καλέτσιος Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπυρίδων Καλέτσιος

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική, ειδική, διά ζώσης συνεδρίαση, κατόπιν πρόσκλησης του πρώτου σε σταυρούς συμβούλου Αχιλλέα Βαρδακούλη του συνδυασμού του Δημάρχου.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Αθανάσιος Νασιακόπουλος. Επίσης, προσήλθαν και παρέστησαν όλοι οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με την παρουσία 25 μελών συνολικά, ο προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, καλώντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προβούν στην εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 02.01.2024 έως 30.06.2026, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 64 του ν. 3852/2010, όπως ισχύουν.
Στη συνέχεια, ο Αχιλλέας Βαρδακούλης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από την παράταξη του Δημάρχου, ο αντιπρόεδρος από τη δεύτερη και ο γραμματέας από την τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη, ύστερα από έγγραφη πρόταση του επικεφαλής της κάθε παράταξης.
Σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου, κ. Αθανάσιου Νασιακόπουλου, ως υποψήφιος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε ο κ. Σπυρίδων Καλέτσιος. Ακολούθως, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της δεύτερης σε εκλογική δύναμη παράταξης κ. Ιωάννη Ζαχαριά ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε η κα Ελισάβετ Μπαλκούλη – Καρακόζογλου. Τέλος, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της τρίτης σε εκλογική δύναμη παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Βασιλείου Σταμουλάκη, ως υποψήφιος γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε ο ίδιος ο Βασίλειος Σταμουλάκης.
Στη συνέχεια, κάλεσε το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να επικυρώσουν, διά ανατάσεως της χειρός, καταρχήν την εκλογή του προτεινόμενου υποψήφιου ως προέδρου και στη συνέχεια των προτεινόμενων υποψήφιων αντιπροέδρου και γραμματέα. Κατά τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν και οι τρεις υποψήφιοι συγκέντρωσαν 25 ψήφους, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εξελέγησαν παμψηφεί στις αντίστοιχες θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Κατόπιν των ανωτέρω και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ανακοινώθηκε από τον προεδρεύοντα δημοτικό σύμβουλο Αχιλλέα Βαρδακούλη η νέα σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει ως εξής: πρόεδρος Σπυρίδων Καλέτσιος, αντιπρόεδρος Ελισάβετ Μπαλκούλη - Καρακόζογλου και γραμματέας Βασίλειος Σταμουλάκης.
«ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ»
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, για την τιμή που του έκαναν να τον εκλέξουν ομόφωνα στο ανώτατο αξίωμα και τόνισε ότι θα τιμήσει την εντολή που του δίνουν, ασκώντας τα καθήκοντά του με γνώμονα τον σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού. Τόνισε πως «η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι χώρος ελεύθερης έκφρασης και σημαντικών αποφάσεων» και σημείωσε πως: «Όλοι μας είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον Δήμο Κιλελέρ και τους δημότες του. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερήσουμε, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί στις αποφάσεις μας.
Αρωγοί στην επίτευξη των στόχων μας θα είναι η υπάλληλοι του Δήμου που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει έμπρακτα τις ικανότητες και τη θέλησή τους. Η πολύ καλή συνεργασία τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί παρακαταθήκη και εγγύηση για την επίτευξη των στόχων μας». Καλωσόρισε δε τους καινούργιους δημοτικούς συμβούλους και τους ευχήθηκε δημιουργική και παραγωγική θητεία.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής. Τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι εξής: Χατζούλης Αχιλλέας, Φιλιππούλης Κωνσταντίνος, Νταφόπουλος Σωτήριος, Ζωιοπούλου - Χριστοδούλου Ελένη από την πλειοψηφούσα παράταξη, Ανυφαντή Ζωή και Καρυούδης Γεώργιος από τη μείζονα αντιπολίτευση. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμμετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σταμουλάκης Βασίλειος, στο όργανο της Δημοτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 5056/2023. Με απόφαση Δημάρχου ορίστηκε ως πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ο κ. Χονδρονάσιος Αλέξανδρος. Η θητεία της Δημοτικής Επιτροπής θα ολοκληρωθεί και αυτή στις 30 Ιουνίου 2026.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙΛΕΛΕΡ
Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι αντιδήμαρχοι Κιλελέρ -τους οποίους ανακοίνωσε και επίσημα στο σώμα ο Δήμαρχος- είναι οι εξής: Αλέξανδρος Χονδρονάσιος, αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών-Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Πρασίνου, Σωτήριος Σωτηρίου, αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτικής Προστασίας, Καταστημάτων, Επιχειρήσεων, Εμπορίου και Ενέργειας, Αχιλλέας Χατζούλης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζωϊοπούλου – Χριστοδούλου, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αρμενίου – Κιλελέρ, Αντώνιος Ρεντζιάς, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νίκαιας, Τριαντάφυλλος Τσινούλης, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατυκάμπου, και Σωτήριος Νταφόπουλος, αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κραννώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass