Ενίσχυσαν πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ «ΑΧΕΠΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2024 13:20

Το τμήμα της «ΑΧΕΠΑ» Λάρισας διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία φιλανθρωπική εκδήλωση, με στόχο τη συγκέντρωση εσόδων για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Λάρισας και ειδικότερα την αποκατάσταση ζημιών και εξοπλισμού από τις πρόσφατες πλημμύρες, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, σε οικίες αναξιοπαθούντων πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, με την αρωγή της εθελοντικής ομάδας φροντίδας, «Είμαστε εδώ» και στο Γηροκομείο Λάρισας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός από τον κυβερνήτη της «AHEPA Hellas» κ. Χρήστο Καραπιπέρη, πολυάριθμοι καλεσμένοι, στελέχη από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα.
Παρόντες ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης κ. Δημοσθένης Μαμμωνάς, ο αντιπρόεδρος του τμήματος Μονάχου Αλέξανδρος Μακρίδης, καθώς και ο πρόεδρος του νεοσύστατου τμήματος στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας Νέστωρ Λάμπρος.
Ιδιαίτερη τιμή ήταν η παρουσία του Peter Baltis, πρώην ύπατου κυβερνήτη Νέας Υόρκης, το όνομα του οποίου φέρει και η οργάνωση της Λάρισας.
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς των επισήμων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο της «AHEPA» και δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους στις ενέργειες και δράσεις της.
Ο πρόεδρος του τμήματος κ. Χρυσοβαλάντης Τέλλιος παρουσίασε τον σκοπό της εκδήλωσης και τίμησε τον δωρητή του τμήματος κ. Peter Baltis για τη διαχρονική του υποστήριξη.
Στην ομιλία του ο κυβερνήτης της «AHEPA» Hellas κ. Χρήστος Καραπιπέρης, αναφέρθηκε στους σκοπούς της «AHEPA», που είναι η ενδυνάμωση των Ελλήνων πολιτών και των ομογενών, ώστε να διαμορφώσουν ένα μέλλον βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς, με ευημερία για όλους, μέσω της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της φιλανθρωπίας και της προώθησης των ιδεωδών του Ελληνισμού.
Στη συνέχεια παρουσίασε τις πρωτοβουλίες στήριξης των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, για τις οποίες διατίθεται ένα κονδύλι της τάξεως των 150.000 ευρώ περίπου.
Όπως τόνισε ο κ. Καραπιπέρης, σκοπός της «AHEPA HELLAS» είναι η επί τόπου παρουσία της οργάνωσης στην επίλυση προβλημάτων σε όλες τις περιοχές στην Ελλάδα, όπως π.χ. στην πυρόπληκτη Εύβοια.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν και οι δωρητές - χορηγοί της εκδήλωσης, ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, το MIKEL, η Alfa Wood Group, η Δημιουργική Α.Ε., η Ζήκος Υδωρ, η Ζησόπουλος ελαστικά, η Κασίδης - φάρμα Ελασσόνας, η Μεταλλεμπορική Μακρής Α.Ε. και η Sport Wheels για τη συνεισφορά τους στον φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο και διασκέδαση μέχρι αργά, ενώ δεν έλειψαν ενδιαφέροντα πηγαδάκια και συζητήσεις.
Σκοπός της «ΑΧΕΠΑ από το 1922 είναι να προωθήσει τον Ελληνισμό, την εκπαίδευση, τη φιλανθρωπία, και την υπευθυνότητα των πολιτών. Όντας η μεγαλύτερη και παλαιότερη ένωση με ελληνικές ρίζες, με περισσότερα από 40.000 μέλη στην οικογένειά της, η «ΑΧΕΠΑ» έχει συνεισφέρει με πολυάριθμες δωρεές που αφορούν σε ιατρικές έρευνες, αρωγή για εύρεση εργασίας στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό, καθώς και σε προγράμματα μαθητικών υποτροφιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass