Ομόθυμα η εκλογή του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου

*Πραγματοποιήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος στη Λάρισα * «Θα είμαστε ένα συμβούλιο ανοιχτό στους πολίτες» δήλωσε η νέα πρόεδρος Χρύσα Τσαγανού *Ποια είναι τα οκτώ μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2024 17:00

Ομόφωνα εξελέγη το προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του συμβουλίου στη Λάρισα.

Πρόεδρος αναδείχθηκε, μετά από πρόταση του νέου περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, η περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε. Μαγνησίας, κ. Χρύσα Τσαγανού, ψηφιζόμενη από όλες τις παρατάξεις.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο κ. Βασίλης Πινακάς περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Λάρισας της μείζονος αντιπολίτευσης «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών», ενώ τη θέση του γραμματέα κατέλαβε ο προτεινόμενος από την ελάσσονα μειοψηφία «Λαϊκή Συσπείρωση» ο περιφερειακός σύμβουλος της Π.Ε. Καρδίτσας, κ. Νικόλαος Τέγος.
Ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη μελών της Περιφερειακής Επιτροπής. Η Περιφερειακή Επιτροπή εξελέγη με μυστική ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση εξελέγησαν τα μέλη της πλειοψηφίας (πέντε τακτικά και πέντε αναπληρωματικά) με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και στη δεύτερη φάση εξελέγησαν τα μέλη της μειοψηφίας, επίσης με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο (τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά). Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής είναι από τον νόμο και χωρίς άμεση εκλογή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων και με βάση την κατάταξη που ανέδειξε η κάλπη, στην Περιφερειακή Επιτροπή συμμετέχουν οι εξής:  Από την παράταξη της πλειοψηφίας: Μαρία Γαλλιού, Τέλιος Κωνσταντίνος
Ντιντή Χρύσα, Παπαδημητρίου Άννα Μαρία και Τσιάρας Αθανάσιος, με αναπληρωματικούς τους: Αδαμοπούλου Αναστασία, Γκουντόπουλο Γρηγόριο, Αποστόλου Ευάγγελο, Γραβάνη Αμαλία και Ράπτη Νικόλαο.
Από την ομάδα της μειοψηφίας εξελέγησαν οι: Μπάρδας Κωνσταντίνος, Τέας Ιωάννης και Ψαχούλας Ορέστης, με αναπληρωματικούς τους:  Δόκου Σουλτάνα, Χατζηγάκη Ελισσάβετ και Σοφολόγη Δημήτριο.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ
Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι επικεφαλής των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή και δημιουργική θητεία. «Να είναι μια γόνιμη και παραγωγική περίοδος για το καλό των Θεσσαλών» τόνισε σε χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας. «Να είναι μια θητεία με συνεργασία, συνέπεια και αποτέλεσμα. Η Θεσσαλία σήμερα βρίσκεται ψηλά και είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Υπάρχει η εμπειρία και η τεχνογνωσία...» τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Κώστας Αγοραστός. «Θα υπηρετήσουμε τις ανάγκες των Θεσσαλών ...» δήλωσε σε χαιρετισμό του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές, όπως αντίστοιχα δήλωσε και η επικεφαλής των «Ενωμένων Θεσσαλών» Ελευθερία Τζανακούλη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Για ανοιχτές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στους πολίτες, έκανε λόγο σε χαιρετισμό της η πρόεδρος Χρύσα Τσαγανού, η οποία τόνισε : «Θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να λειτουργήσουμε με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια. Θα είμαστε ένα συμβούλιο ανοιχτό στους πολίτες, που θα μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του και να συμμετέχουν σε θέματα που επιθυμούν να εκφέρουν άποψη.
Αυτή η θητεία που διανύουμε είναι η πιο δύσκολη που θα μπορούσε να έχει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο. Σας καλώ να είστε συνεργάτες σε αυτήν την πορεία».
Αντίστοιχα, σε χαιρετισμούς του ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, δήλωσε ότι «Θα υπηρετήσουμε το συμφέρον του Θεσσαλικού λαού», ενώ και ο γραμματέας κ. Νικ. Τέγος υποστήριξε μεταξύ άλλων, «θα αγωνιστούμε να σταθεί στα πόδια της η Θεσσαλία».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass