ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δράση για τους Ελασσονίτες Ενεργούς Πολίτες

Δημοσίευση: 08 Νοε 2014 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:01

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Σε πολύ καλό κλίμα και με κύριο χαρακτηριστικό τη διάθεση για δουλειά, προσφορά και βοήθεια στην τοπική κοινωνία και στον συνάνθρωπο, ξεκίνησε το πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών για την περίοδο 2014 – 2015 των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών.

Στην πρώτη συνάντηση των συντονιστών της ομάδας και αρκετών πολιτών, που φιλοξενήθηκε στον χώρο του συλλόγου «Παλαίστρα» Ελασσόνας, έγινε απολογισμός των δράσεων της χρονιάς που κλείνει και βέβαια μπήκαν οι στόχοι του προγραμματισμού για το 2015.

Σύντομο καλωσόρισμα στα μέλη της ομάδας έκανε ο Αντώνης Λιάνος, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκε και ο Δήμος Ελασσόνας. Πιστεύω ότι μπροστά θα βρίσκεται ο θεσμός και θα ακολουθούν οι πολίτες από εδώ και πέρα, σε μια άριστη συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή, που ήδη στα βασικά και αυτονόητα δείχνει έργο από πολύ νωρίς».

Συνεχίζοντας τη συζήτηση, ο Στέφανος Γκατζιούρας (συντονιστής της συνάντησης και από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας) έκανε τον απολογισμό – προγραμματισμό τετραετίας σε όλους τους πυρήνες – τομείς δραστηριοτήτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Θα τεθεί σειρά προτεραιοτήτων πλέον στις απαιτήσεις μας από τον Δήμο, σε όλα αυτά που θα προτείνουμε να λυθούν και αναφέρομαι χαρακτηριστικά σε τρεις τομείς: Πυροπροστασία-Περιβάλλον-Αδέσποτα. Στο πρώτο κομμάτι από την προηγούμενη δημοτική αρχή ζητήσαμε ένα απλό εργαλείο που σώζει ζωές. Αντλία νερού γιατί στην ΠΑΠ όταν καιγόταν το στρατόπεδο …παλεύαμε με προσωπικά εργαλεία! Στο περιβάλλον μέγα ζήτημα το κομμάτι του Ελασσονίτη ποταμού… που κατάντησε «Τυρογαλίτης». Πρέπει η πολιτεία να επέμβει. Ήδη τον Μάρτιο, από πληροφορίες που έχουμε, ο Ελασσονίτης θα δεχθεί μεγάλη βοήθεια από τον Δήμο και τους εθελοντές για να θυμίσει και πάλι το παραδοσιακό ποτάμι που όλοι γνωρίσαμε. Επιδιώκουμε συνεργασία με όλους τους συλλόγους και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και με τα σχολεία για το κομμάτι του περιβάλλοντος. Στον τομέα των αδέσποτων υπάρχουν έξω 20-30 αδέσποτα. Στην ουσία το πρόβλημα λύνεται πάρα πολύ εύκολα. Με έναν απλό χώρο καταφυγίου που θα μας παραχωρήσει ο Δήμος. Προτείναμε τον Βιολογικό. Ανήκει στο Δασαρχείο. Μας τον παραχωρεί μέσω Δήμου. Από εδώ και έπειτα, τα σκυλιά θα συνεχίσουν να υιοθετούνται σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους. Σύσταση στους συμπολίτες που έχουν οικόσιτα ζώα: Εμβολιασμός, τσιπάρισμα. Για να μπορούμε να λύνουμε εύκολα το πρόβλημα».

Για τον τομέα «Βοήθεια στον συνάνθρωπο» μίλησε η συντονίστρια Κατερίνα Τζουανάκη: «Δεν υπάρχουν αρχηγοί. Είμαστε όλοι ίσοι. Κάποιοι συντονίζουν. Όλοι βοηθάμε. Όπου μπορούμε. Τα τελευταία χρόνια και ειδικά πέρυσι 107 οικογένειες βρήκαν βοήθεια από εμάς. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι συνάνθρωποι. Έχουν όμως μεγάλη αξιοπρέπεια. Έχουμε έναν χώρο ήδη που μας παραχώρησε οικειοθελώς ο Βασίλης Κατσιάνας και τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Φέτος προς τον Δεκέμβριο θα δημιουργήσουμε και πάλι ένα χαριστικό παζάρι ρούχων και τροφίμων, παιχνιδιών και ό,τι άλλο δεν χρειαζόμαστε στα σπίτια μας, αλλά για τον συνάνθρωπό μας είναι απαραίτητο».

Στον τομέα ΑΜΕΑ-Ανταλλαγής Σπόρων τον λόγο πήρε η συντονίστρια Μαρία Νατσιούλη: «Έχουμε ήδη κάνει μεγάλη δουλειά με τους ελασσονίτικους σπόρους και συνεχίζουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενεργοποιηθούμε όλοι μας και να προσφέρουμε και να καλλιεργήσουμε, να ανταλλάξουμε σπόρους. Τα μεταλλαγμένα δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στις ζωές μας και όλοι αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα σαν κοινωνία και σαν Ελλάδα.

Στο κομμάτι των ΑΜΕΑ ο συντονιστής Δημήτρης Καφές και η συντονίστρια Εύη Σμουλιώτη απουσιάζουν, αλλά με τον Δήμο θα είμαστε σε στενή επαφή, σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν μέσα στην πόλη, στον κυκλοφοριακό για να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται, και σε αυτό θα είμαστε κάθετοι. Είναι απαράδεκτο να μην σέβονται τα άτομα με αναπηρία!».

Στο κομμάτι του Πολιτισμού ο Τάσος Γεωργούλας τόνισε πως στις επόμενες συναντήσεις θα αναλυθούν όλες οι πτυχές του για το πώς θα κινηθούν οι εθελοντές ενεργοί πολίτες της Ελασσόνας ώστε να προχωρήσει στον ίδιο μήκος κύματος και ο πυρήνας ο συγκεκριμένος, που αποτελεί ίσως και το σημαντικότερο κομμάτι για τη δημιουργία καλλιτεχνικών δρώμενων-παιδείας στη νέα ηλικία και φυσικά επαφή με την κοινωνία μέσα από όμορφες δραστηριότητες. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η επόμενη συνάντηση των Ελασσονιτών Εθελοντών Ενεργών Πολιτών προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass