Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ

«Ισχύς, μαχητικότητα και προσφορά»

* Απόψε στο ΔΩΛ η πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει και τιμά την πόλη της Λάρισας»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2014 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:02

Στο τρίπτυχο «ισχύς, μαχητικότητα, προσφορά», όπως τόνισε ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρ. Βαϊτσης επικεντρώνεται το μήνυμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Πολεμικής Αεροπορίας τιμώντας τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ, εκδηλώσεις που κορυφώνονται στις 8.30 απόψε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Χθες χιλιάδες Λαρισαίοι, παρά τον άστατο καιρό, παρακολούθησαν επιδείξεις αεροσκάφους Τ-6 και ελικοπτέρου Apache για να δηλώσουν εντυπωσιασμένοι από την επίδειξη αεροσκάφους F- 16 με κυβερνήτη τον σμηναγό Σωτήρη Στράλη, μέλος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ».

Οι χθεσινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων, στο λόφο του Φρουρίου. Για να ακολουθήσει επίσημη δοξολογία, από τον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιγνάτιο στην 110 Πτέρυγα Μάχης, όπου αναγνώσθηκε η ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΑ Ευαγγ. Τουρνά.

Τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του έθνους γράφοντας λαμπρές σελίδες δόξας για ελευθερία και ανεξαρτησία» σημειώνοντας ακόμη πως «η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί στην πράξη και παρά τις οικονομικές δυσκολίες να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και είναι ικανή και αποφασισμένη να εκπληρώσει την αποστολή της οποτεδήποτε απαιτηθεί».

Στο περιθώριο των χθεσινών εκδηλώσεων με δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σημείωσε την «ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους της ΠΑ και τις θυσίες τους για την πατρίδα», ο βουλευτής ΝΔ Μάξ. Χαρακόπουλος με αφορμή «τη φλεγόμενη Ανατολική Μεσόγειο» και τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη σύνοδο του Καϊρου σημείωσε ότι «η Ελλάδα προβάλλει ως δύναμη ασφάλειας στην περιοχή», ο βουλευτής ΝΔ Χρ. Κέλλας σημείωσε την «ενότητα λαού και ενόπλων δυνάμεων» και τέλος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γελαλής σημείωσε τα προβλήματα «που αντιμετωπίζουν και οι Ενοπλες Δυνάμεις λόγω της κρίσης».

«Το μήνυμα του φετινού εορτασμού» τόνισε ο ΑΤΑ Χρ. Βαΐτσης επικεντρώνεται στο τρίπτυχο «ισχύς, μαχητικότητα, προσφορά. Ισχύς, για τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε τις όποιες προκλήσεις, μαχητικότητα για να αντιμετωπίζουμε - παρά τις δυσκολίες - με δύναμη και επιμονή όλες τις αποστολές μας και να τις φέρνουμε σε πέρας με επιτυχία και τέλος προσφορά, γιατί στην καρδιά και το μυαλό όλων μας είναι η αφοσίωση στην πατρίδα και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο» κατέληξε.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Βασίλειος Τελίδης, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γ. Σούλτης, ο Γάλλος διοικητής του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Φίλ. Ποντιέ, ο Τούρκος διοικητής της Ταξιαρχίας SEEBRIG Χακάν Εσέρ, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Νίκ. Γιαννέλος, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Φωτ. Σκούπρας, ο επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Γιαν. Γιάγκος, ο επίτιμος Α/ΓΕΑ Βασ. Κλόκοζας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μ. Μαγρίζος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, διοικητές Μονάδων, εκπρόσωποι αποστράτων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

ΔΩΛ

Να σημειωθεί πως σήμερα Κυριακή στις 20:30 το βράδυ θα γίνει καλλιτεχνική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με θέμα «η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει και τιμά την πόλη της Λάρισας». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass