Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2024 9:26

Σύσκεψη για τον δρόμο Φαρσάλων - Λαρίσης

*ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο δήμαρχος Φαρσάλων Ιορδάνης Εσκίογλου συγκαλεί διευρυμένη σύσκεψη φορέων της πόλης των Φαρσάλων σήμερα και ώρα 12.00 μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων, με μοναδικό θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών της Δημοτικής μας Αρχής για το μείζον θέμα της περιοχής μας, την κατασκευή του Δρόμου Φαρσάλων - Λαρίσης. Όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση, λόγω των υγειονομικών συνθηκών στη σύσκεψη θα πρέπει να μετέχει ένας εκπρόσωπος κάθε φορέα.

 

Στο μπλόκο του Ε-65  οι Φαρσαλινοί αγρότες
*ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 μ. Η ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Υλοποιώντας την απόφαση της πανθεσσαλικής σύσκεψης του Παλαμά για τη δημιουργία μπλόκου, οι Φαρσαλινοί αγρότες αποφάσισαν χθες ότι θα συμμετέχουν στο μπλόκο στον Ε-65 μαζί με συναδέλφους τους από Καρδίτσα αύριο Τετάρτη.
Ως χώρος προσυγκέντρωσης των τρακτέρ των Φαρσάλων έχει οριστεί ο Σταυρός Φαρσάλων, στο ύψος του εκκοκκιστηρίου Καραγιώργος, στις 12:00 μ.
Σε σχετική ανακοίνωση οι αγρότες επισημαίνουν ότι: «Όλοι μαζί θα πιέσουμε για ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την παραμονή μας στα χωριά και στα χωράφια μας».

 

Συνέλευση Φίλων ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου

Σε τακτική Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, το Σωματείο Φίλων ΜΕΘ του Νοσοκομείου.
Στη Συνέλευση θα συζητηθούν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και ο προγραμματισμός δράσεων για το 2024, ενώ θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σωματείου.
Σημειώνεται ότι όλοι οι προσερχόμενοι θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

 

Αιμοδοσία στη Δήμητρα Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήμητρας του Δήμου Αγιάς καλεί τα μέλη του και όποιον/-α επιθυμεί, να συμμετέχει στην αιμοδοσία που διοργανώνει στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρες 9:00-12:30, στην πλατεία της Δήμητρας.
Σε σχετική, μάλιστα, ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, φροντίζουμε για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ολοένα και περισσότερο αυξανόμενες ανάγκες για αίμα των μελών και τον συγχωριανών μας. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, καθώς, σύμφωνα και με την πληροφόρηση από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι ανάγκες είναι μεγάλες».

 

Προκήρυξη για σπουδαστές σε Στρατιωτικές Σχολές

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε πως εκδόθηκε η προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).
Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο: https://geetha.mil.gr/prokiryxi-diagonismoy-epilogis-spoydaston-trion-anotaton-stratiotikon-ekpaideytikon-idrymaton-asei-kai-ton-anoteron-stratiotikon-scholon-ypaxiomatikon-assy-akadimaikoy-etoys-2024-2025/

 

Αιμοδοσία του Συλλόγου Νεράιδας

Αιμοδοσία διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2023 ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Συνοικίας Νεράιδας. Κινητή μονάδα του νοσοκομείου θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς.
 Όσοι/-ες επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, μπορούν να προσέρθουν από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι. Τηλ. επικοινωνίας: 6936-671.997.

 

Λαϊκό γλέντι ΚΚΕ στον Τύρναβο

Οι κομματικές οργανώσεις Τυρνάβου του ΚΚΕ διοργανώνουν λαϊκό γλέντι την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 8.00 μ.μ., στον χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων «Ανδρομέδα».

 

Τον Μάιο η κλήρωση για τα Πειραματικά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/-τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ενώ η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών/-τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/Α’ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/-ες μαθητές/-τριες θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, Γλώσσα και Μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.
Η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/-τριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία αφορά αποκλειστικά και μόνο στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α’ Λυκείου και θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/-ες μαθητές/-τριες θα αξιολογηθούν σε τρία γνωστικά αντικείμενα, Γλώσσα και Μαθηματικά (σε κοινές ερωτήσεις με τους υποψηφίους για τα Πρότυπα Σχολεία, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης εξέτασης) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής. Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι/-ες μαθητές/-τριες μπορούν να είναι υποψήφιοι/-ες για έναν ή περισσότερους ή για όλους τους τύπους των ως άνω σχολείων. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών θα κληθούν με πρόσκληση, η οποία θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Δ.Ε.Π.Π.Σ., να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά, σε ειδική πλατφόρμα στις αρχές Μαρτίου 2024. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/-ες η ακριβής προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

 

Ημερίδα κατά των ναρκωτικών
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΝ», σε συνεργασία με το Αντιναρκωτικό Ινστιτούτο Ελλάδας PADA, διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου μία ενημερωτική ημερίδας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα έναντι της διαχρονικής απειλής των ναρκωτικών.
Ο τίτλος της ημερίδας είναι «Ακούμε πολλά: Εμείς σαν γονείς τι μπορούμε να κάνουμε;».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19, Λάρισα).
Μεγάλος χορηγός της ημερίδας είναι τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, ενώ υποστηρικτής της ημερίδας είναι η ΑΕΛ. Οι ομιλητές και τα θέματα των ομιλιών είναι: Πέγκυ Κυρίτση, αστυνόμος Β’ - σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ψυχοθεραπεύτρια: «Αποτελεσματικός» Γονέας: Μια δυναμική σταθερά σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο».
Ελένη Μπακούρη, πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του Κράτους - αντιπρόεδρος P.A.D.A.: «Το πέρασμα από τα Ναρκωτικά στις Νέες Ψυχοδραστικές Ουσίες».
Τερέζα Κατρή Bowles, ψυχολόγος: «Γονείς και Εκπαιδευτικοί οι καλύτεροι σύμμαχοι των νέων κατά των εξαρτήσεων».
Ιωάννης Καλλιάτσος, ιατρός - καρδιολόγος - αντιπρόεδρος P.A.D.A.: «Ψυχοδραστικές Ουσίες και ο μύθος της περιστασιακής και ασφαλούς χρήσης».
Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους, γονείς ή επαγγελματίες που έχουν ενασχόληση με τους νέους, ώστε να ενημερωθούν από τους ειδικούς για αυτήν τη μάστιγα. Ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το κοινό θα μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις και να λάβεις απαντήσεις από τους ειδικούς για θέματα που το απασχολούν.

 

Παράκληση και κήρυγμα στον Αγ. Αχίλλιο
Κάθε Τετάρτη, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου, στις 5.30 μ.μ. τελείται η Παράκληση σε έναν Άγιο, διαφορετικό κάθε φορά, και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με «Θέματα Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Κατήχησης». Αύριο Τετάρτη 24 Ιανουαρίου θα ψαλεί η παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο και το θέμα της ομιλίας θα είναι «Ο κόσμος των αγγέλων».

 

Σεμινάριο θεολόγων
Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων ο σύμβουλος Εκπαίδευσης Θεολόγων Νικόλαος Παύλου διοργανώνει ψηφιακά σεμινάρια επιμόρφωσης των Θεολόγων Εκπαιδευτικών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων με θέμα «Βιωματικά σενάρια στο μάθημα των Θρησκευτικών» και «Προσεγγίζοντας τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών». Το νέο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στην πλατφόρμα minedu-secondary2.webex.com/meet/npavlou στις 5 το απόγευμα. Θα προταθούν τρόποι ουσιαστικής προσέγγισης της γιορτής των Τριών Ιεραρχών και θα παρουσιαστούν σχετικοί πανηγυρικοί λόγοι που θα ερμηνεύουν την προσφορά και το έργο των μεγάλων διδασκάλων του χριστιανισμού.

 

Αγρυπνία για τον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσοστόμο στον Αγιο Αχίλλιο

Την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Προσκύνημα λειψάνου Αγ. Λουκά

Κάθε Πέμπτη, στις7.00 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό και καθεδρικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, ιερά παράκληση προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του γιατρού.
Κατά τη διάρκεια των ιερών παρακλήσεων θα εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των Χριστιανών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass