Κοινή διεκδίκηση η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2024 16:00

Κάλεσμα συστράτευσης σε όλους τους αυτοδιοικητικούς και τους ενεργούς πολίτες και φορείς να ορθώσουν ανάστημα, να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, να διεκδικήσουν δυναμικά την επόμενη μέρα για την πληγείσα από τις πλημμύρες Θεσσαλία απηύθυνε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λάρισας Λίτσα Λιακούλη από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, όπου πραγματοποίησε, παρουσία πλήθος κόσμου, πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Αυτοδιοίκηση: Προκλήσεις και ανάγκες».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία και παρέμβασή του ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση να έρθει στη Λάρισα για την πολιτική εκδήλωση - κοπή πίτας της Λαρισαίας βουλευτή, καθώς, εκτός της στενής φιλίας που τους συνδέει, η Ευαγγελία Λιακούλη φέρει, επιπλέον, και την ιδιότητα της τομεάρχη Εσωτερικών και Αυτοδιοίκησης του Κινήματος.
Πριν την πολιτική εκδήλωση κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.
Η κ. Λιακούλη ξεκίνησε την ομιλία της ευχαριστώντας όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και που την τιμούν όλα αυτά τα χρόνια με την ψήφο τους και την παρουσία τους στις δράσεις και εκδηλώσεις της, ενώ χαρακτήρισε ως «μια εμβληματική πλέον προσωπικότητα για την αυτοδιοίκηση, τον φίλο, συναγωνιστή και σύντροφο, τον εξαίρετο επιστήμονα, αλλά κυρίως υπέροχο άνθρωπο, τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα. Τον άνθρωπο που παράγει διαρκώς πολιτική στην πράξη, πολιτική που μπορεί να εφαρμοστεί, με στρατηγικό σχεδιασμό, χρονοδιάγραμμα, με κοστολόγηση και μετρήσιμο το αποτέλεσμα και κατάφερε το «θαύμα» στην Αθήνα, αφού μίλησε με τον δικό του τρόπο στις ψυχές των ανθρώπων και έκανε τη μεγάλη ανατροπή».
Δήλωσε ανήσυχη «με το κεντρικό κράτος, λόγω της καθυστέρησης, της έλλειψης του ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, από τη διαχείριση με όρους κλειστών συσκέψεων και ανταλλαγής φιλοφρονήσεων μεταξύ ομογάλακτων. Όλες οι ελπίδες δείχνουν να στρέφονται πλέον στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα έχει τη βοήθεια και τη δύναμη όλων μας, θα γίνουμε όλοι εθελοντές και θα είμαστε εκεί Δημήτρη δίπλα σου και μαζί σου, σε σένα και στους συνεργάτες σου να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας και να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας. Και σε όλους τους δημάρχους μας, με πίστη και υπομονή, οι πολίτες θα γίνουν οι εθελοντές, οι πρόθυμοι κοινωνικοί εταίροι, συναισθανόμενοι όλοι μας την ατομική κοινωνική ευθύνη μας για τον τόπο μας και αυτό που πρέπει να παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται. Διεκδικούμε άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου μας, με στρατηγικούς στόχους, χρονοδιάγραμμα, τεκμηρίωση και οδικό χάρτη υλοποίησης. Δεν θα συμβιβαστούμε, δεν θα αφήσουμε κανέναν να ξεχάσει τη Θεσσαλία, δεν θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση του τόπου μας. Επιμένουμε να προτείνουμε τη δημιουργία μιας taskforce, με ομάδες διοίκησης έργου, από όλους τους συναρμόδιους, συμπεριλαμβανομένων των ΟΤΑ, για να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».
Η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε με μελανά χρώματα στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία με ευθύνη της Κυβέρνηση της ΝΔ. Παρουσίασε εμπεριστατωμένα τις αυτοδιοικητικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την αποκέντρωση, καλώντας τους αιρετούς των ΟΤΑ να ορθώσουν ανάστημα, να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, να διεκδικήσουν δυναμικά. Εμείς τα λέμε, τα φωνάζουμε μέσα στη Βουλή, αλλά εάν δεν ενώσουμε τις φωνές μας για να σχεδιάσουμε και διεκδικήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για την ελληνική κοινωνία, θα παρακολουθούμε τη μία τραγωδία μετά την άλλη» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Λαρισαία πολιτικός ολοκλήρωσε την ομιλία της, κάνοντας απολογισμό της κοινοβουλευτικής της θητείας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Έδωσα κάθε ικμάδα των δικών μου δυνάμεων, για να ενισχύσω τη δική σας δύναμη, με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, με ατελείωτες συναντήσεις και διαβουλεύσεις με φορείς και πολίτες. Με τη δική σας ανεκτίμητη εμπιστοσύνη, μέσα στη δική σας θερμή αγκαλιά, ενωμένοι σ’ αυτήν τη συναρπαστική διαδρομή, όπου έχουμε ακόμα πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε».
Ο κ. Δούκας δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στη Λάρισα και εντυπωσιασμένος από την αθρόα συμμετοχή του κόσμου. Μίλησε για τη σημασία των πόλεων και των περιφερειών για τον ρόλο που έχουν να παίξουν σε μία περιοχή που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τις πλημμύρες και τις καταστροφές. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, να συζητήσουμε με τους πολίτες, να διαμορφώσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα, το οποίο θα απαντάει στις ανησυχίες των πολιτών».
Στον δικό του χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε πως «οι άνθρωποι αυτό που δείχνουν τους κάνει να ξεχωρίζουν και αυτό που κρύβουν τους κάνει να μοιάζουν. Όποιος ασχολείται με την αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να βρει εκείνα τα στοιχεία τα οποία απαρτίζουν την ταυτότητα μίας περιοχής, είτε πρόκειται για Νομό είτε για Περιφέρεια. Ανακαλύπτοντας την ταυτότητα μίας περιοχής ξεκινάς να τη δημιουργείς».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass