Δυσφορία επαγγελματιών για το κλείσιμο της Κοιλάδας των Τεμπών

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2024 14:41

Την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κλείνει η κοιλάδα των Τεμπών για εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν χρήση του αυτοκινητόδρομου, πληρώντας διόδια, εκφράζουν οι επαγγελματίες των παραλιών των Δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, για την εκτέλεση εργασιών από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, από την είσοδο Κοιλάδας Τεμπών -νότιο στόμιο Σήραγγας Τ2- έως τον Ισόπεδο Κόμβο Ομολίου, εντός ΚΕΠ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Λάρισας, Ηλία Ευσταθίου, «αυτό που συμβαίνει με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι απαράδεκτο. Έκλεισαν την κοιλάδα των Τεμπών το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου και την ξανακλείνουν για τρεις μήνες, για να συνεχιστούν οι εργασίες αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού σε μήκος 6 χλμ. (!). Προφανώς αδιαφορούν για τα προβλήματα που δημιουργούν σε όλους εμάς τους επαγγελματίες, οι οποίοι προετοιμαζόμενοι για την έναρξη των επιχειρήσεων, ενόψει Αποκριών και Πάσχα, εκτελούμε καθημερινά σχεδόν το δρομολόγιο Λάρισα-παράλια. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε διαρκώς διόδια, από τη στιγμή που δεν φέρουμε ευθύνη για όλα αυτά τα ζητήματα».
Ο κ. Ευσταθίου ζητά την παρέμβαση των βουλευτών του νομού και των αυτοδιοικητικών, «αν και οι προσδοκίες μας για το ενδιαφέρον τους είναι μικρές, εφόσον αναλογιστούμε το ενδιαφέρον που δεν έχουν δείξει για το χρόνιο και μείζον ζήτημα του ολοκληρωμένου κόμβου του Πυργετού, για να μην είμαστε αποκλεισμένοι οδικώς από τη Βόρεια Ελλάδα».
Σχετικά με το αίτημά τους για την προμήθεια καρτών ελεύθερης διέλευσης από τα διόδια, διευκρινίζεται ότι η Ομοσπονδία πρέπει να απευθυνθεί στους Δήμους, οι οποίοι με συγκεκριμένη διαδικασία κατόπιν συνεργασίας με την εταιρεία, όπως έπραξε στο παρελθόν για τους μόνιμους κατοίκους, προκειμένου να βρεθεί αντίστοιχη λύση και για τους επαγγελματίες.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass