Πολιτική εκδήλωση για τα 105 χρόνια ΚΚΕ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΩΛ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ-ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2024 14:11

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: «105 χρόνια ΚΚΕ - Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε», και ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, διοργανώνουν, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 18:30, στο Δημοτικό Ωδείο, οι Τομεακές Οργανώσεις πόλης και υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, ο Αλέξης Ζορμπάς γραμματέας της Τ.Ε. Λάρισας και η Μαρία Κωστούλα μέλος του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Λάρισας, τόνισαν μεταξύ άλλων: «Σήμερα που η εργατική τάξη, οι βιοπαλαιστές αγρότες, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της ακρίβειας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, της επιδρομής των καπιταλιστικών συμφερόντων στις υποδομές Υγείας και Ασφάλισης, Παιδείας κ.λπ., της παντελούς έλλειψης υποδομών προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας, του φυσικού πλούτου, όπως τραγικά ανέδειξαν οι πρόσφατες πλημμύρες. Άλλωστε όσον αφορά τις πλημμύρες ο λαός της Θεσσαλίας, όπως και της πόλης μας της Λάρισας, ζει και πληρώνει ακόμα τις συνέπειες από τις εγκληματικές επιπτώσεις από την έλλειψη υποδομών και σχεδίου προστασίας, ενώ τα σχέδια που ανακοινώνονται, Πόρισμα Ολλανδών, Ανακοινώσεις Περιφερειακής Αρχής Κουρέτα, διέπονται από τα ίδια αντιλαϊκά κριτήρια κόστους - οφέλους, την έλλειψη σχεδίου με γνώμονα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών στην περιοχή...
Σήμερα που οι λαοί βιώνουν ήδη τις συνέπειες των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των καπιταλιστικών αγορών και των σφαιρών επιρροής, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Σήμερα που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας πληρώνουμε ήδη το αντίτιμο για την εμπλοκή του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους στον πόλεμο της Ουκρανίας, στην επέμβαση του Ισραήλ και τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, στις συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη στην Ερυθρά θάλασσα… Σ’ αυτό το πολεμικό σκηνικό, η ελληνική κυβέρνηση μπλέκεται με χίλια νήματα και ετοιμάζεται τον επόμενο μήνα να στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, υπηρετώντας τον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό, είτε ενσωματωθεί στην αμερικανική, είτε στην ευρωπαϊκή αποστολή. Οι αμερικάνικες και ΝΑΤΟικές βάσεις επεκτείνονται από τη μια έως την άλλη άκρη της χώρας, ενώ ταυτόχρονα γιγαντώνονται οι δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς. Πιο συγκεκριμένα η πόλη μας η Λάρισα, λόγω της αξιοποίησης της 110 Πτέρυγας Μάχης από το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, καθίσταται στόχος αντιποίνων, ενώ ήδη δημοσιεύματα μιλούν για επέκταση των ΝΑΤΟϊκών υποδομών στην 110 Πτέρυγα Μάχης, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες στο στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες και ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει μέσα στον λαό ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο στόχος του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ να καταστεί το Κόμμα νους, καρδιά, οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για τον σοσιαλισμό, γίνεται επιτακτικός, αποτελεί προϋπόθεση για να δοθεί διέξοδος προς όφελος της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας. Ξεχωρίζουμε ιδιαίτερα στην εκδήλωσή μας, την πρόσφατη κυκλοφορία εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ του τόμου Γ2 του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος, που αφορά την περίοδο 1968 - 1974, την περίοδο της δικτατορίας, την περίοδο του μεγάλου εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου ξεσηκωμού που κορυφώθηκε τον Νοέμβρη του 1973. Το έργο παρουσιάζει τις ιδεολογικές-πολιτικές επεξεργασίες και την ηρωική δράση του Κόμματος κατά τη διάρκεια της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας, σε συνάρτηση με τις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές-πολιτικές εξελίξεις και με τις εξελίξεις στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα».
*Στη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Θέμη Σαμαντζή συμμετέχουν: στο τραγούδι οι Βιολέτα Ίκαρη, Μάκης Σεβίλογλου, Πάνος Κράιας, Γιάννης Κοτσερίδης, Γιώργος Γάλλος και Δημήτρης Φωτίου. Μουσικοί οι Μιχάλης Χώτος, Θέμης Σαμαντζής, Δημήτρης Πατούλιας, Γιάννης Κατσανούλης, Ηλίας Νικολαΐδης και Στέλιος Παπαδόντας, ενώ απαγγέλουν οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης, Βασίλης Καρμίρης και Βασιλική Δούφα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass