Μισοτελειωμένη κατασκευή χαλάει την εικόνα της Τσαριτσάνης!

Δημοσίευση: 10 Νοε 2014 14:24 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:03

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Μισοτελειωμένη κατασκευή στο κέντρο της ιστορικής κωμόπολης της Τσαριτσάνης…«βγάζει μάτια» και ουσιαστικά χαλάει την εικόνα της!

Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχουν εύλογες διαμαρτυρίες πολιτών και δημόσια παρέμβαση για το θέμα της Κίνησης Προστασίας Πολιτιστικής – Ιστορικής Κληρονομιάς, που απευθύνεται προς τη νέα Δημοτική Αρχή Ελασσόνας και τον δήμαρχο κ. Νικ. Ευαγγέλου, ζητώντας να δει το αταίριαστο της συγκεκριμένης κατασκευής, που στήθηκε παλαιότερα μόλις λίγα μέτρα από το κέντρο της ιστορικής και μαρτυρικής Τσαριτσάνης, και …να την αποσύρει, αφού χαλάει την εικόνα της.

Η παρέμβαση της Κίνησης Προστασίας Πολιτιστικής – Ιστορικής Κληρονομιάς, επισημαίνει, χαρακτηριστικά:

«Αρκετό καιρό τώρα  βλέπουμε στην πλατεία της Τσαριτσάνης, μια μισοτελειωμένη  κατασκευή που ουσιαστικά την βλέπει κανείς σε κτήρια  βιομηχανικής χρήσης, κτηνοτροφικών μονάδων και αποθηκών.

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι καταλαμβάνει χώρο πρασίνου που ήταν και η αιτία παύσης των εργασιών της κατασκευής, οι πολίτες της Τσαριτσάνης το κοιτάζουν αμήχανα εδώ και χρόνια και αναρωτιόνται ποιος ο λόγος ύπαρξης της, ποιές ήταν οι ανάγκες που έπρεπε να καλύψει τη στιγμή που ο εμπνευστής το αποφάσισε μόνος του σε ελάχιστο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του.

Ο προηγούμενος δήμαρχος παρόλο τις προτάσεις τοπικών φορέων, για απόσυρση της κατασκευής από την πλατεία και χρησιμοποίηση της για άλλους σκοπούς, έδειξε σπουδή στην αδιαφορία, όπως και για άλλες προτάσεις που τέθηκαν, π.χ. Πύργος Μάμτζιου, Μνημείου Μελούνας.

Ζητούμε από τον νέο δήμαρχο, να δει το αταίριαστο της κατασκευής όχι μόνο στα μάτια, αλλά και στον τόπο που ουσιαστικά λόγω μνημείων και ιστορίας ίσως είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του Δήμου.

Οιανδήποτε σκοπιμότητα διατήρησης της κατασκευής περαιτέρω, που  πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει, δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης απέναντι σε αυτά που κληρονομήσαμε και σε αυτά που θα παραδώσουμε  και πιστεύουμε ότι τέτοια μεταχείριση δεν μας ταιριάζει».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass