Ανανεώνονται οι άδειες των πωλητών λαϊκών αγορών κατοίκων του Δήμου Αγιάς

Δημοσίευση: 10 Νοε 2014 21:42 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:04

 

 

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα στον Δήμο Αγιάς, η διαδικασία κατά­θεσης από τους πωλητές λαϊκών αγορών, που κατοικούν ή διαμένουν μό­νιμα στα διοικητικά όρια του Δήμου, των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την ανανέωση όλων των υφιστάμενων επαγγελματικών αδειών τους.

Η κατάθεση γίνεται κατά αλφαβητική σειρά στα ακόλουθα χρο­νικά διαστήματα:

1. Επαγγελματίες πωλητές με επώνυμο που αρχίζει από «Α» ως και «Κ» θα πρέπει να προσέλθουν για κατάθεση του φακέλου ως και την Παρα­σκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

2. Επαγγελματίες πωλητές με επώνυμο που αρχίζει από «Λ» ως και «Ω» θα πρέπει να προσέλθουν για κατάθεση του φακέλου από Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ως και την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014.

Η προσέλευση γίνεται από τις 9:00 έως και 14:00 στο Γραφείο Γε­ωργικής Ανάπτυξης του Δήμου που εδρεύει στο Μεταξοχώρι (πρώην κοινοτικό κατάστημα). Πληροφορίες στο 2494024513. Μη προσέλευση στα οριζόμενα χρονικά διαστήματα δικαιολογεί­ται μόνο για λόγους αντι­κειμενικής αδυναμίας ή ανωτέρας βίας, η οποία πρέπει να αποδεικνύεται προσηκόντως.

Τα δικαιολογητικά, που πρέπει να προσκομιστούν, είναι τα εξής:

α) βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.,

β) βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα,

(Σύμφωνα με την οικ.Α2-1020/19.10.2012 του Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγ., Υποδ., Μεταφ. και Δικτύων λόγω του ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ενδι­αφερόμενοι να αδυνατούν λόγω οφειλών να προσκομίσουν τα ως άνω δύο δικαιολογητικά. Επειδή σε κάθε περίπτωση προέχει η ομαλή λει­τουργία των αγορών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία – κατ' επιταγή του νόμου – και η διευκόλυνση των άμεσα εμπλεκομένων με αυτές πω­λητών, προς όφελος των καταναλωτών, σε περίπτωση αδυναμίας υποβο­λής βεβαιώσεων πλήρους φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας κατά τη διαδικασία θεώρησης των επαγγελματικών αδειών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ειδικότερες ευνοϊκές ρυθμίσεις των αρμοδίων υπη­ρεσιών του δημοσίου, με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα στους κατό­χους αδειών διακανονισμού και τμηματικής καταβολής των οφειλών. Τέ­τοιου είδους βεβαιώσεις, που να πιστοποιούν διακανονισμό ή τμηματική καταβολή, αρκούν για τη θεώρηση των αδειών).

γ) Ε1, Ε3 και εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία έτη,

δ) βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το σύστημα TAXIS της Γε­νικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων,

ε) πιστοποιητικό υγείας, σύμφωνα με τη με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ 35797/2012 (Β'1199) υπουργική απόφαση,

στ) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιονδήποτε ασφαλι­στικό φορέα,

ζ) δικαιολογητικά για την απόδειξη της ιδιότητας του δικαιούχου κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην προκήρυξη,

η) βεβαίωση μονίμου κατοικίας του Δήμου Αγιάς,

θ) δημοτική ενημερότητα.

Η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιο­λογητικών θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Σε κάθε περίπτωση, όταν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά δεν είναι πλήρη ή δεν αιτιολογούν την ανανέωση της άδειας, η ανανέωση απορρί­πτεται, ενώ ενημερώνεται προς τούτο ο ενδιαφερόμενος με απόδειξη στη δηλωθείσα από αυτόν διεύθυνση ή με άλλο πρόσφορο τρόπο σύμφωνα με τον νόμο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass