Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Π. ΜΠΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΤΙΜΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ποτίσαμε παρά τα προβλήματα…

* Διπλασιάστηκε το κόστος της ΔΕΗ, ακρίβυναν αναλώσιμα, πολλές οι κλοπές…

Δημοσίευση: 11 Νοε 2014 12:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:05

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Άλλη μια θετική αρδευτική περίοδος ολοκληρώθηκε για τον ΤΟΕΒ Τυρνάβου, ενός ΤΟΕΒ ο οποίος πολλά χρόνια τώρα λειτουργεί με τον πλέον άψογο τρόπο προς το συμφέρον των αρδευτών. Μια επιτυχία που τελείται σε δύσκολες περιόδους, όχι μόνο λόγω των αυξήσεων τόσο του αρδευτικού ρεύματος από τη ΔΕΗ όσο και από τις μεγάλες απώλειες σε υλικά άρδευσης από τις πολλές κλοπές που μαστίζουν γενικότερα τις αρδευτικές περιοχές του Δήμου Τυρνάβου.

Mια επιτυχία η οποία είναι συλλογική. Ξεκινά από τους ίδιους τους αρδευτές οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, το προσωπικό, τη διοίκηση και τη γενική συνέλευση.

Με την ολοκλήρωση της αρδευτικής περιόδου και την αποτύπωση της φετινής συνολικής πορείας, μιλώντας στην «Ε», ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Παντελής Μπακαγιάννης τόνισε ότι «παρά τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον Οργανισμό έγινε κατορθωτό να κλείσουμε τη χρονιά θετικά. Οι πολλές κλοπές που μαστίζουν και την περιοχή του Τυρνάβου επιβαρύνουν σημαντικά τα αρδευτικά τέλη.

Πριν καλά – καλά κλείσει η αρδευτική χρονιά 2013 γνωστοί – άγνωστοι καταφέρνουν μόνο σε μια μέρα να αφαιρέσουν καλώδια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από δώδεκα γεωτρήσεις αφήνοντας απότιστες πολλές καλλιέργειες που είναι πρώιμες και θέλουν πότισμα νωρίς νωρίς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της χρηστής διοίκησης και τον προσωπικό αγώνα που χρόνια κάνουν και οι εργαζόμενοι, ο Οργανισμός επιδιόρθωσε όλες τις ζημιές έγκαιρα.

Επίσης ο κ. Μπακαγιάννης αναφέρει την προσπάθεια να μείνουν, παρά τα προβλήματα οι τιμές άρδευσης σε χαμηλά επίπεδα. Και συνεχίζει: «Από την άλλη η ΔΕΗ με τις πολλές και αθόρυβες αυξήσεις έχουν φτάσει στο ποσό από 90.000 ευρώ και 100.000 ευρώ που πλήρωνε ο Οργανισμός πριν λίγα χρόνια, σήμερα το ποσό αυτό έφτασε στα 180.000 ευρώ.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή του πολιτική ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου προχωρά τώρα στην επέκταση και ανάπτυξη της αρδευτικής περιοχής «Αμάρι», που ήταν από τους πρώτους αναδασμούς στην Ελλάδα, και από τα 5.000 στρέμματα τα 2.000 στρέμματα είναι άνυδρα και απότιστα. Έγινε παρέμβαση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητώντας την αξιοποίηση αυτών των χωραφιών ικανοποιώντας τα αιτήματα όχι μόνο του Οργανισμού αλλά, κυρίως, των ίδιων των αρδευτών.

Σήμερα ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου διαθέτει 60 χιλιόμετρα αρδευτικό δίκτυο. Από αυτά τα 55 χιλιόμετρα είναι υπογειωμένα με δαπάνες, κυρίως από τον ίδιο τον Οργανισμό. Απομένει τώρα η υπογείωση και των υπόλοιπων 5 χιλιομέτρων, μέσω του ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας στις δηλώσεις του στην «Ε» χθες, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Παντελής Μπακαγιάννης καταλήγει: « Παρακαλούμε τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη σε θέματα άρδευσης κ. Κ. Δεσπόπουλο να δουν θετικά και να τα υλοποιήσουν. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι ένα διοικητικό συμβούλιο ενός Οργανισμού δεν είναι μόνο για τα εύκολα, αλλά, κυρίως, για τα δύσκολα, Ζητούμε τη συμπαράσταση και την κατανόηση των μελών μας. Ζητούμε επίσης τη συμπαράστασή τους ώστε να γίνει ένα αρδευτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί από όλους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass