Καρναβάλι με μεγάλη λαϊκή συμμετοχή

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2024 13:00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)

Tη βασίλισσα του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού Ανθή Ζορμπά καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η δημοτική αρχή του Δήμου Τυρνάβου.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Τυρνάβου που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιστορία και τη σπουδαιότητα του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και τόνισε πως η νέα δημοτική αρχή επιθυμεί μέσα από τα άρματα, τις ομάδες των καρναβαλιστών και τις εκδηλώσεις να περάσει μηνύματα και να επιστρέψει στις ρίζες του. Κάλεσε όλους τους νέους να συμμετέχουν στο φετινό καρναβάλι, να απολαύσουν το κρασί και το τσίπουρο του Τυρνάβου, αλλά και να φροντίσουν να γιορτάσουν με μέτρο και μακριά από ακραίες συμπεριφορές όπως μέθη και ουσίες. Έκλεισε λέγοντας πως το φετινό καρναβάλι θα ανακουφίσει συναισθηματικά τον λαό.
Χαρακτηριστικές οι αναφορές του δημάρχου Τυρνάβου: «Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι κατέχει κεντρική θέση στις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου μας λόγω της δημιουργικής, αυθόρμητης και μαζικής συμμετοχής που το χαρακτηρίζει και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταυτότητα του Τυρνάβου. Ο προσανατολισμός της νέας δημοτικής αρχής είναι για ένα Καρναβάλι με αναβαθμισμένη ποιότητα και μεγαλύτερη λαϊκή συμμετοχή, ενώ επιδιώκουμε να δώσουμε βαρύτητα και στα μηνύματα που θα περνούν μέσα από τα πληρώματα που συμμετέχουν στις παρελάσεις του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και μέσα από τα διάφορα δρώμενα που επιλέγουμε να γίνουν σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.
Η σάτιρα, η διασκέδαση, ο χορός, η ευαισθητοποίηση είναι στοιχεία που θέλουμε να αναδείξουμε ώστε το καρναβάλι μας να είναι λαϊκό, μαζικό, να είναι καλαίσθητο όσον αφορά τη στάση που έχουν οι συμμετέχοντες στην παρέλαση. Παροτρύνουμε με δράσεις και εκδηλώσεις ειδικά τους νέους ανθρώπους, να δοκιμάσουν και να απολαύσουν με μέτρο το τσίπουρό μας, το κρασί μας, να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά. Θέλουμε να μείνουν με τη μέθη της χαράς, του κεφιού και της δημιουργίας που τόσο απλόχερα προσφέρει σε όλους μας το καρναβάλι. Αυτό προϋποθέτει, εκτός από τη βούληση που έχουμε εμείς ως δημοτική αρχή για να μείνει το καρναβάλι λαϊκό, να το υπερασπιστεί ο ίδιος ο λαός του Τυρνάβου. Και έχει κάθε όφελος να το κάνει αυτό γιατί είναι ο δικός του κόπος, το μεράκι και το κέφι του. Το καρναβάλι μας, που ταυτίζεται με την ιστορία της πόλης μας και ξεπηδά αβίαστα από τα σπλάχνα της, θέλουμε να το διαφυλάξουμε. Αναβάθμισή του σημαίνει να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε να χρηματοδοτούνται όλες οι δράσεις του από τους κρατικούς φορείς χωρίς να υπάρχει η ανάγκη εύρεσης χορηγών. Ουσιαστικός χρηματοδότης του καρναβαλιού παραμένει ο Δήμος μας και ενώ οι κρατικοί πόροι υπολείπονται κατά πολύ από τις ανάγκες μας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κληθήκαμε να σχεδιάσουμε τις εκδηλώσεις του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού για το 2024 παραμένουν δυσοίωνα αρνητικές για τον λαό μας που βιώνει τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών, με την ακρίβεια, το χτύπημα στο εισόδημα, την ενεργειακή φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που συμμετέχει ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το κλίμα, έχοντας όμως αισιοδοξία και δυναμισμό, σχεδιάζουμε για φέτος πλήθος εκδηλώσεων που θα ανακουφίσουν συναισθηματικά τον λαό, θα του δώσουν τη χαρά, το κέφι, τη διασκέδαση».
Η αντιδήμαρχος Ευγενία Μαμανού ανέφερε πως φέτος το καρναβάλι με την ονομασία «Επιστροφή στις ρίζες μας» έχει ως στόχο να συνδέσει το παρόν με το παρελθόν και να απορροφήσει τους νέους από την τεχνολογική διαδικτυακή εξάρτηση και να επιστρέψει στις παραδόσεις που για χρόνια οι Τυρναβίτες διατηρούν. Στη συνέχεια μίλησε αναλυτικά για το πλούσιο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει την 1 Μαρτίου στις 8 το απόγευμα με τα μπουλούκια.
Η κα Βαρδιοπούλου παρουσίασε τις αφίσες του φετινού Καρναβαλιού που έχουν κεντρικά στοιχεία τον Θεό Διόνυσο και το σταφύλι.
Ο κ. Πατσίκας μίλησε για τον σάτυρο Βασιλιά καρνάβαλο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που βρίσκεται πάνω σε μια βόμβα και συμβολίζει τον πόλεμο στη Γάζα και τον άδικο χαμό τόσων αμάχων. Τόνισε πως μετά το πέρας της παρέλασης θα καεί στην πλατεία στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας παρουσίασε και την εντυπωσιακή Βασίλισσα. Η συνέντευξη έκλεισε με τη Βασίλισσα Ανθή Ζορμπά η οποία μίλησε για τον εαυτό της ώστε να την γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος και για το θέμα της που είναι η βασίλισσα Μέλισσα. Η μάνα όλων των μελισσών, η παλαιότερη κάτοικος της γης και το απόλυτο δείγμα εργατικότητας και αφοσίωσης. Ένα θέμα που όπως είπε στέλνει ένα μήνυμα για την κλιματική αλλαγή, ενώ σχολίασε πως είναι ταιριαστή στο ρόλο αυτό αφού είναι μια εργατική γυναίκα που βάζει στόχους και παλεύει για να τους πετύχει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass