Εκπαιδεύονται για τις πλημμύρες

*Στα Φάρσαλα *Ακολουθεί πρόγραμμα και για τους σεισμούς

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2024 14:11

Συνεχίζονται στα σχολεία του Δήμου Φαρσάλων οι εκπαιδευτικές ημερίδες με θέμα «Πώς να προστατεύσει ένα παιδί τον κόσμο από πλημμύρες», με ομιλήτρια τη δρ. Βάνα Τσιμοπούλου. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν στα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία.

Στόχος των εκπαιδευτικών ημερίδων είναι «να τονιστεί ότι η πλημμύρα είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλές χώρες για διαφορετικούς λόγους λόγω κλίματος, εδάφους και θερμοκρασίας. Τα παιδιά πρέπει να είναι ενημερωμένα ορθά για να προστατευτούν, καθώς και να βοηθήσουν τους οικείους τους».
Όπως αναφέρθηκε, «η περιοχή των Φαρσάλων, αλλά και η Καρδίτσα, αντιμετώπισε μεγάλη πλημμύρα το 1994 και η περιοχή του Βόλου το 1955».
Ο Δήμος Φαρσάλων αναμένεται να εκπονήσει και νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του σεισμού. Ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου ευχαρίστησε τη δρ. Βάνα Τσιμοπούλου για τις εκπαιδευτικές ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φαρσάλων, καθώς, όπως τόνισε, «βοήθησε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να αντιληφθούν νέες έννοιες και να ξεπεράσουν τον φόβο για την πλημμύρα, αντιμετωπίζοντάς την ως ένα φυσικό φαινόμενο που έχει συμβεί και στο παρελθόν».
Τέλος, η κ. Τσιμοπούλου μετέφερε τεχνογνωσία και εικόνες από άλλες χώρες που έχει επισκεφτεί για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, όπως την Ολλανδία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass