Ηλεκτροδότηση από φωτοβολταϊκό πάρκο προχωρά ο Δήμος Κιλελέρ

*Τι συζήτησε ο δήμαρχος Θαν. Νασιακόπουλος σε συνάντησή του με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη *Ξεκινά σύντομα η αποκομιδή ογκωδών υλικών, που βρίσκονται διασκορπισμένα από τις πλημμύρες

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2024 14:31

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, είχε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την εξέλιξη του φωτοβολταϊκού πάρκου που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Κοινότητα Βουναίνων του Δήμου Κιλελέρ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο φάκελος του έργου έχει ολοκληρωθεί, κατατέθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ και μέχρι το τέλος Μαΐου θα κατατεθεί και στον ΑΔΜΗΕ.
«Ευελπιστούμε», τόνισε ο Δήμαρχος, «ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου», ενώ για την εξέλιξη των εργασιών συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση των δύο πλευρών.
Να σημειωθεί ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο θα είναι ισχύος 6 ΜW και προβλέπεται να καλύψει τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου Κιλελέρ, αλλά και την ηλεκτροδότηση όλων των δημοτικών κτιρίων.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Σκυλακάκη για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΚ που κατασκευάστηκε και λειτουργεί στην περιοχή του Πλατυκάμπου, τονίζοντας ότι «είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που έγιναν στον Δήμο Κιλελέρ. Ήδη ο συμψηφισμός της παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος που παραγάγει το φωτοβολταϊκό πάρκο μειώνει σε μεγάλο βαθμό το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης, γεγονός σημαντικό, ιδιαίτερα σήμερα που η τιμή της ενέργειας είναι πολύ ακριβή».
Ο κ. Νασιακόπουλος προσκάλεσε τον Υπουργό να παρευρεθεί στα εγκαίνια του έργου, που θα γίνουν στις αρχές Απριλίου, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τα φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στη στέγη του κτιρίου του Γυμνασίου-Λυκείου της Νίκαιας στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης και τα οποία δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να γίνει η σύνδεση και να αξιοποιηθεί ένα έργο πολλαπλά χρήσιμο που έως τώρα δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία του.
Το επόμενο θέμα της συζήτησης αφορούσε στην κατασκευή διπλού δικτύου ύδρευσης - άδρευσης στη Νίκαια. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το έργο «εμβληματικό», επισημαίνοντας ότι «η μελέτη του είναι ήδη έτοιμη. Προβλέπεται, όπως είναι προφανές, μέσω του διπλού δικτύου να παρέχεται πόσιμο, αλλά και αρδευτικό νερό. Η ολοκλήρωση του έργου θα καλύψει τη σημαντική αρδευτική ανάγκη των κατοίκων της πρωτεύουσας του Δήμου από το επαρκέστατο, μη πόσιμο νερό της περιοχής, το οποίο θα παρέχεται σε διαφορετική τιμή από το πόσιμο.
Τα παραπάνω έργα πραγματοποιούνται επ’ ωφελεία των κατοίκων του Δήμου και στοχεύουν στη μείωση γενικότερα του κόστους».
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης και της αποκομιδής των ογκωδών υλικών, μπαζών και αχυρόμπαλων, που βρίσκονται διασκορπισμένα στον Δήμο Κιλελέρ, ύστερα από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.
Ο Θανάσης Νασιακόπουλος συζήτησε διεξοδικά αυτήν την εκκρεμότητα με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου, Μανώλη Γραφάκο, και διαπιστώθηκε ότι όλη η διαδικασία που βρίσκεται σε καλό δρόμο θα επιταχυνθεί τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass